«Έφυγε» ο Ε/κ ιερέας Χαράλαμπος Γιάγκου – Διέμενε στο Δίστομο μετά την εισβολή

«Έφυγε» ο Ε/κ ιερέας Χαράλαμπος Γιάγκου – Διέμενε στο Δίστομο μετά την εισβολή

Κοιμήθηκε ο Ε/Κ ιερέας Χαράλαμπος Γιάγκου, ο οποίος διέμενε στον Άγιο Νικόλαο Διστόμου από τον καιρό της εισβολής στην Κύπρο.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι μαζί με τη σύζυγό του, και τα τέσσερα παιδιά τους, κατέφυγαν στον Άγιο Νικόλαο μετά την εισβολή όπου η μοίρα του κυνηγημένου συνδέθηκε με τη μοίρα του σφαγμένου χωριού του Διστόμου.

Το χωριό τον αγκάλιασε ως παιδί του και «εκείνος σεμνός συνετός, με ιώβεια υπομονή στα νιάτα του αφιερώθηκε ψυχικά, πνευματικά στο υψηλό ιερατικό λειτούργημα. Ταπεινός και ανεπιτήδευτος πνευματικός, εξομολόγος, ετίμησε το ράσο ως λειτουργός και όχι ως υπάλληλος», αναφέρει.

Το σπίτι που έζησε τριάντα χρόνια δίπλα στον Άγιο Χαράλαμπο Διστόμου βρίσκεται στην δυτική πλευρά και βόρεια άκρη του χωριού. Η μισή του ψυχή στην Κύπρο, η μισή στο Δίστομο και ο ίδιος ήθελε, όπως γράφει η ανακοίνωση, να ταφεί αν ήταν δυνατόν στο κοντινό κοιμητήριο.

Πηγή: KYΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Έχουμε ευθύνη εσύ, εγώ και ο καθένας που ψηφίζει» - Κριτική ΠτΔ προς τη Βουλή, ανησυχία για τη νέα σύνθεση

«Έχουμε ευθύνη εσύ, εγώ και ο καθένας που ψηφίζει» - Κριτική ΠτΔ προς τη Βουλή, ανησυχία για τη νέα σύνθεση

Τον προβληματισμό του για τη σύνθεση της επόμενης Βουλής εξέφρασε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας παράλληλα την ευθύνη όλων ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Άσκησε επίσης κριτική στην παρούσα Βουλή για τον μεγάλο αριθμό των νομοθετημάτων που περνούν την τελευταία στιγμή, καθώς και το γεγονός ότι ψηφίζονται προτάσεις που είναι αντισυνταγματικές, όπως είπε.