ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έφυγε» ο Ε/κ ιερέας Χαράλαμπος Γιάγκου – Διέμενε στο Δίστομο μετά την εισβολή

«Έφυγε» ο Ε/κ ιερέας Χαράλαμπος Γιάγκου – Διέμενε στο Δίστομο μετά την εισβολή

Κοιμήθηκε ο Ε/Κ ιερέας Χαράλαμπος Γιάγκου, ο οποίος διέμενε στον Άγιο Νικόλαο Διστόμου από τον καιρό της εισβολής στην Κύπρο.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι μαζί με τη σύζυγό του, και τα τέσσερα παιδιά τους, κατέφυγαν στον Άγιο Νικόλαο μετά την εισβολή όπου η μοίρα του κυνηγημένου συνδέθηκε με τη μοίρα του σφαγμένου χωριού του Διστόμου.

Το χωριό τον αγκάλιασε ως παιδί του και «εκείνος σεμνός συνετός, με ιώβεια υπομονή στα νιάτα του αφιερώθηκε ψυχικά, πνευματικά στο υψηλό ιερατικό λειτούργημα. Ταπεινός και ανεπιτήδευτος πνευματικός, εξομολόγος, ετίμησε το ράσο ως λειτουργός και όχι ως υπάλληλος», αναφέρει.

Το σπίτι που έζησε τριάντα χρόνια δίπλα στον Άγιο Χαράλαμπο Διστόμου βρίσκεται στην δυτική πλευρά και βόρεια άκρη του χωριού. Η μισή του ψυχή στην Κύπρο, η μισή στο Δίστομο και ο ίδιος ήθελε, όπως γράφει η ανακοίνωση, να ταφεί αν ήταν δυνατόν στο κοντινό κοιμητήριο.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top