Μήνυμα του Έλληνα ΥΠΕΞ για την επέτειο της εκτέλεσης του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Μήνυμα του Έλληνα ΥΠΕΞ για την επέτειο της εκτέλεσης του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Μήνυμα για την επέτειο της εκτέλεσης του Κύπριου αγωνιστή Ευαγόρα Παλληκαρίδη, πριν από 65 χρόνια, έστειλε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο Twitter.

Όπως έγραψε, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης αποτελεί μια εμβληματική μορφή που συμβολίζει τη γενναιότητα που υπενθυμίζει τον Κυπριακό αγώνα για ελευθερία.  

«Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ο οποίος εκτελέσθηκε στις φυλακές της Λευκωσίας πριν από 65 χρόνια, σε ηλικία μόλις 19 ετών, αποτελεί εμβληματικό παράδειγμα γενναιότητας και μας υπενθυμίζει πάντοτε τον αγώνα των Κυπρίων αδελφών μας για την ελευθερία», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Μπορεί η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο να μην συνοδεύτηκε από θεαματικές ανακοινώσεις, άφησε όμως πίσω της ένα πυκνό διπλωματικό παρασκήνιο και μια σειρά από εξελίξεις που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία του Κυπριακού τους επόμενους μήνες. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι ιδέες που κατατέθηκαν και η κινητικότητα που ακολουθεί, δημιουργούν την εικόνα μιας νέας προσπάθειας, η οποία, παρά τις δυσκολίες, επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE