«Φουντώνουν» τα σενάρια για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ σχετικά με τον πολεμο

«Φουντώνουν» τα σενάρια για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ σχετικά με τον  πολεμο

«Φουντώνουν» τις τελευταίες ώρες τα σενάρια για μια επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, λόγω της επείγουσας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Τα σενάρια αυτά «τροφοδοτεί» έτι περαιτέρω η είδηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να ταξιδέψει στην Ευρώπη το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως λένε αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, γίνονται συζητήσεις, ώστε ο Αμερικανός πρόεδρος να ταξιδέψει στην Ευρώπη, ενώ ακόμη μαίνεται ο πόλεμος. Το ταξίδι του Μπάιντεν θα γίνει σε συνέχεια των επισκέψεων κορυφαίων αξιωματούχων της κυβέρνησής του, όπως της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις και του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, στην Ευρώπη.

Ακόμη, πάντως, δεν έχει επισημοποιηθεί κάτι, ούτε έχει υπάρξει δημοσίευση κάποιας ημερομηνίας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η Σύνοδος του ΝΑΤΟ θα λάβει χώρα σε ημερομηνία κοντά σε Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αρχικές πληροφορίες, δίχως να έχουν διαψευστεί, ήθελαν να πραγματοποιείται μία κοινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με το ΝΑΤΟ. Αυτή η πιθανότητα δείχνει ωστόσο να απομακρύνεται, εξαιτίας της αδυναμίας να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κύπρις ομόλογός του, Νίκος Αναστασιάδης.

Έν τω μεταξύ, έκτακτη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σύνοδος θα έχει χαρακτήρα κατεπείγοντος και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου, με θέμα συζήτησης, φυσικά, τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επίσκεψη Γκουτέρες ανοίγει νέο κύκλο διπλωματικών διεργασιών-Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο- Το δύσκολο στοίχημα της επανέναρξης των συνομιλιών

Κυπριακό: Η επίσκεψη Γκουτέρες ανοίγει νέο κύκλο διπλωματικών διεργασιών-Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο- Το δύσκολο στοίχημα της επανέναρξης των συνομιλιών

Σε μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές στιγμές των τελευταίων ετών για το Κυπριακό, εξελίσσεται η επικείμενη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου, σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας τόσο σε επίπεδο ΟΗΕ όσο και μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE