ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντοπίστηκαν κακοτεχνίες στη Δημοτική Αγορά Λάρνακας - Προκήρυξε διαγωνισμό ο Δήμος

Εντοπίστηκαν κακοτεχνίες στη Δημοτική Αγορά Λάρνακας - Προκήρυξε διαγωνισμό ο Δήμος

Ο Δήμος Λάρνακας προκήρυξε διαγωνισμό για αποπεράτωση της Δημοτικής Αγοράς, μετά τον τερματισμό του συμβολαίου με τον εργολάβο, εξαιτίας κακοτεχνιών στο έργο.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας «το έργο έμεινε ημιτελές, αφού με ευθύνη του εργολάβου, τερματίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο το συμβόλαιο που είχαμε μαζί του. Αποτέλεσμα του τερματισμού του συμβολαίου, ήταν αρχές Μαρτίου να δημοσιεύσουμε διαγωνισμό με τη σημείωση «συμπλήρωση ημιτελούς έργου» για αποπεράτωση του έργου και στις 29 του μήνα θα αποσφραγιστούν οι προσφορές».

Πρόσθεσε ότι «υπολογίζεται ότι γύρω στα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει το έργο, ενώ ο Δήμος Λάρνακας θα θέσει χρονοδιάγραμμα τεσσάρων μηνών, με την ελπίδα η Δημοτική Αγορά να ολοκληρωθεί εντός των χρονικών ορίων. Το έργο εκτιμάται ότι θα στοιχίσει γύρω στις 700 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων οι 350 θα δοθούν για επιδιόρθωση των υφιστάμενων κακοτεχνιών που προκλήθηκαν από τις βροχές, μεταξύ των οποίων και τα ηλεκτρολογικά και οι υπόλοιπες 350 χιλιάδες για ολοκλήρωση των εργασιών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος είπε πως «έπειτα από τις συνεχείς αναβολές στην παράδοσή του έργου από τον προηγούμενο εργολάβο κι εξαιτίας των κακοτεχνιών που παρατηρήθηκαν, το συμβόλαιο τερματίστηκε και ο Δήμος Λάρνακας ανέκτησε κατοχή του χώρου. Πρόθεση μας ήταν τα έργα να αποπερατωθούν από τα συνεργεία του Δήμου ωστόσο από επιθεώρηση των εργασιών που έγινε από άλλο εργολάβο, έγινε αντιληπτό ότι υπήρχε σωρεία κακοτεχνιών και προβλημάτων, τα οποία πρέπει να επιδιορθωθούν από εργοληπτική εταιρεία».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Βύρας απάντησε πως «εντός Απριλίου θα προκηρυχθούν οι προσφορές για τα κατασκευαστικά έργα του πάρκου Σαλίνα (στη Δροσιά) και του πάρκου Καλλιτεχνών (παρά την Πιαλέ Πασά). Επίσης μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να προκηρυχθούν τα έργα για το πάρκο Τσιακκιλερού, το Παττίχειο Πάρκο και την ανάπλαση της πρώην κατοικίας του Αστυνομικού Διευθυντή».

Είπε ακόμα ότι «τον Μάιο προγραμματίζονται τα εγκαίνια του Πολυδύναμου Πολυχώρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης και τον Ιούνιο τα εγκαίνια της Α` φάσης των πεζοδρομοποιήσεων στο εμπορικό κέντρο για διευκόλυνση των ΑμεΑ. Το ίδιο διάστημα θα γίνει και η παρουσίαση της Β` φάσης των πεζοδρομοποιήσεων στο κέντρο της Λάρνακας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top