ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφάσεις Υπουργικού: Ενίσχυση γεωργών που πλήγηκαν από πυρκαγιές - Στήριξη ενηλίκων που βρίσκονταν υπό τη ΔΥΚΕ

Αποφάσεις Υπουργικού: Ενίσχυση γεωργών που πλήγηκαν από πυρκαγιές - Στήριξη ενηλίκων που βρίσκονταν υπό τη ΔΥΚΕ

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα 16/3, μεταξύ άλλων, την απαλλοτρίωση και επίταξη της ιδιωτικής ακίνητης ιδιοκτησίας που επηρεάζεται από τη Διεύρυνση/ Βελτίωση της Λεωφόρου Μακαρίου Γ Φάση Β' στον Ύψωνα.

Η κατά προσέγγιση εκτίμηση της δαπάνης για την αποζημίωση των ιδιοκτητών των τεμαχίων που μέρος τους επηρεάζεται από το πιο πάνω Έργο ανέρχεται στις €415.000.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το αναθεωρημένο Σχέδιο Οικονομικής Ενίσχυσης πρώην Παιδιών υπό τη Νομική Φροντίδα της Διευθύντριας Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, μετά τα 18 τους χρόνια για σκοπούς αποκατάστασης και ενίσχυσης της κοινωνικής ενσωμάτωσης τους. Το Σχέδιο ενισχύει οικονομικά πρώην παιδιά υπό φροντίδα της ΔΥΚΕ, κατά της ενηλικίωσή τους, ώστε να διασφαλίζονται ευκαιρίες ομαλής αποκατάστασής τους μέσω σπουδών, επαγγελματικής κατάρτισης/ εκπαίδευσης και αγοράς οικιακού/επαγγελματικού εξοπλισμού.

Επίσης, στο αναθεωρημένο σχέδιο προστέθηκε η κάλυψη ποσού μηνιαίου ενοικίου για όσα παιδιά έχουν εξασφαλίσει θέση σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού ή/και Κύπρο και το οποίο θα καταβάλλεται ανά εξάμηνο. Επιπλέον, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Σχέδιο, κατά την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να προσκομίζεται βεβαίωση εγγραφής στο Πανεπιστήμιο για το τρέχον έτος, ενοικιαστήριο συμβόλαιο κατοικίας ή απόδειξη πληρωμής ενοικίου στο όνομα του δικαιούχου.

Παράλληλα στην πρόνοια του Σχεδίου έχει προστεθεί οικονομική βοήθεια για αγορά βιβλίων ή/και άλλων ειδών που είναι απαραίτητα για τη φοίτηση σε ιδρύματα ανώτερης/ανώτατης εκπαίδευσης.

Επιπρόσθετα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την καταβολή οικονομικής βοήθειας μέγιστου συνολικού ύψους €200.000 στους πληγέντες γεωργούς από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στις 16 Ιουνίου 2021 στις κοινότητες Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου - Πλατανιστάσας, στις 26 Ιουνίου 2021 στις κοινότητες Τάλας- Κοίλης και στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 στις κοινότητες Γιόλου-Σίμου-Δρύμου-Δρυνιάς και προκάλεσαν ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες, συστήματα άρδευσης, γεωργικά μηχανήματα και γεωργικά υποστατικά, με βάση τις ατομικές καταστάσεις εκτιμήσεων που θα καταρτιστούν από το Τμήμα Γεωργίας και σύμφωνα και με τις πρόνοιες του νόμου.

Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν ως ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis). Παράλληλα οι πληγέντες θα ενημερωθούν ότι, κατά την καταβολή της κρατικής ενίσχυσης θα γίνεται συμψηφισμός με τυχόν οφειλές τους προς το Κράτος.

Το Υπουργικό Συμβούλιο προέβη στους εξής διορισμούς:

· Ανώτερη Διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου, μέλος Νεόφυτος Χατζηγεωργίου για περίοδο επτά (7) ετών.

· Συμβούλιο Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων και Βιοκτόνων για περίοδο τριών ετών από την ημερομηνία της δημοσίευσης της Απόφασης στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Πρόεδρος Δρ. Ανδρούλα Γεωργίου, μέλη Παναγιώτα Σοφοκλέους, Λύσανδρος Λυσανδρίδης, Νιόβη Παπασάββα, Ανδρέας Χατζηγεωργίου, Δέσπω Χριστοδούλου, Δρ Μαρία Βασιλείου, Δρ. Μαρία Ορφανού, Κωνσταντής Σπανάσιης, και Μαρίνα Ξενοφώντος.

· Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Επαρχίας Πάφου, μέλος Κυριάκος Χατζηβασίλη, Δημαρχεύων Γεροσκήπου, σε αντικατάσταση του αποβιώσαντος Μιχάλη Παυλίδη.

· Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Επαρχίας Λευκωσίας, μέλος Νεόφυτος Παπαλαζάρου, Δήμαρχος Γερίου, σε αντικατάσταση της κας Φωτούλας Χατζήπαπα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξύπνησαν» νωρίς τα κουνούπια - Οι λόγοι, τα πιο επικίνδυνα είδη και τα μέτρα πρόληψης

Γέμισαν οι βρεφοκομικοί σταθμοί λόγω του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων – Ποιες προτάσεις εξετάζει η Κυβέρνηση

«Σαν να μπαίνει» η άνοιξη: 4+1 «μαγικές» τοποθεσίες της Κύπρου, ειδικές για επίσκεψη αυτή την εποχή – Δείτε φωτογραφίες

Στο «πόδι» περιοχή στη Λεμεσό μετά από ισχυρή έκρηξη σε αυτοκίνητο - Καταστράφηκε ολοσχερώς

Στις φλόγες καφετέρια στη Λευκωσία - Ζημιές και σε παρακείμενα διαμερίσματα - Δείτε φωτογραφία

Τελευταία εξέλιξη για τον Δημήτρη Κόκοτα - «Του έκαναν τραχειοστομία»ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

Την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από κοινές δράσεις και ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και δυνατοτήτων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στη διάρκεια δείπνου εργασίας ομάδας ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, που παρέθεσαν χθες βράδυ στη Βιέννη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel και ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Karl Nehammer.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top