Aπόφαση του «υπουργικού» στα κατεχόμενα για την δημιουργία λιμανιού στο Βαρώσι

Aπόφαση του «υπουργικού» στα κατεχόμενα για την δημιουργία λιμανιού στο Βαρώσι

Στην περιοχή του Βαρωσιού θα δημιουργηθεί μια μαρίνα για γιοτ και οι σχετικές εγκαταστάσεις, αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της σήμερα η Αβρούπα, επικαλούμενη σχετική απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» που δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα» προχθες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στο πρωτοσέλιδο, η κατασκευή θα γίνει με την μέθοδο ΒΟΤ (Build-Operate-Transfer). Η εφημερίδα αναδημοσιεύει την σχετική απόφαση του «υπουργικού» στις 14 Μαρτίου 2022 που αφορά την αρχική απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» στις 7 Νοεμβρίου 2017 και σημειώνεται ότι το έργο να γίνει με «διεθνή προσφορά».

Η Αβρούπα υποστηρίζει ότι η τροποποίηση έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε το έργο να δοθεί σε τουρκική εταιρεία. Δεν διευκρινίζεται σε ποια ακριβώς περιοχή θα γίνει η μαρίνα.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE