Aπόφαση του «υπουργικού» στα κατεχόμενα για την δημιουργία λιμανιού στο Βαρώσι

Aπόφαση του «υπουργικού» στα κατεχόμενα για την δημιουργία λιμανιού στο Βαρώσι

Στην περιοχή του Βαρωσιού θα δημιουργηθεί μια μαρίνα για γιοτ και οι σχετικές εγκαταστάσεις, αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της σήμερα η Αβρούπα, επικαλούμενη σχετική απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» που δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα» προχθες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στο πρωτοσέλιδο, η κατασκευή θα γίνει με την μέθοδο ΒΟΤ (Build-Operate-Transfer). Η εφημερίδα αναδημοσιεύει την σχετική απόφαση του «υπουργικού» στις 14 Μαρτίου 2022 που αφορά την αρχική απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» στις 7 Νοεμβρίου 2017 και σημειώνεται ότι το έργο να γίνει με «διεθνή προσφορά».

Η Αβρούπα υποστηρίζει ότι η τροποποίηση έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε το έργο να δοθεί σε τουρκική εταιρεία. Δεν διευκρινίζεται σε ποια ακριβώς περιοχή θα γίνει η μαρίνα.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE