ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργοστάσιο Ασφάλτου στο Μιτσερό: Νιώθουν «παρατημένοι από το ίδιο το κράτος» - Επιστολή διαμαρτυρίας 12 κοινοτήτων

Εργοστάσιο Ασφάλτου στο Μιτσερό: Νιώθουν «παρατημένοι από το ίδιο το κράτος» - Επιστολή διαμαρτυρίας 12 κοινοτήτων

Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς Γεωργίας και Εσωτερικών, 12 κοινότητες διαμαρτύρονται για τη μετεγκατάσταση του Εργοστασίου Ασφάλτου στην περιοχή Μιτσερού, εκφράζοντας τον θυμό και την απογοήτευσή τους. Οι επηρεαζόμενοι πραγματοποιούν το Σάββατο Γενική Συνέλευση στο Επισκοπειό για το θέμα.

Οι κάτοικοι Αγίας Μαρίνας, Αγίου Επιφανίου, Αγίου Ιωάννη, Αγροκηπιάς, Αρεδιού, Καλού Χωριού Ορεινής, Κάτω Μονής, Κλήρου, Μαλούντας, Μενοίκου, Μιτσερού και Ορούντας αναφέρουν στην επιστολή τους ότι νιώθουν «παρατημένοι από το ίδιο το κράτος» και δηλώνουν ότι δεν έχουν άλλο περιθώριο από το να προστατεύσουν οι ίδιοι τα παιδιά τους.

Αναφέρουν ότι τα σχολεία της περιοχής τους βρίσκονται σε μικρότερη απόσταση από την περιοχή όπου προορίζεται να εγκατασταθεί το εργοστάσιο, από ότι ήταν η απόσταση που χωρίζει το εργοστάσιο στην περιοχή από όπου το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε την απομάκρυνσή του, για την προστασία κατοίκων και μαθητών.

Μεταξύ άλλων, καταλογίζουν στην Κυβέρνηση ότι δεν έχει ανταποκριθεί σε κανένα κάλεσμα για συνάντηση, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να μεταφέρουν τις θέσεις τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

«Καμένη γη»: Πέραν των 3000 δεκαρίων γεωργικής γης επηρεάστηκαν από πυρκαγιές στην Πάφο - Χάθηκαν και ζώα

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίουΥπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top