Εργοστάσιο Ασφάλτου στο Μιτσερό: Νιώθουν «παρατημένοι από το ίδιο το κράτος» - Επιστολή διαμαρτυρίας 12 κοινοτήτων

Εργοστάσιο Ασφάλτου στο Μιτσερό: Νιώθουν «παρατημένοι από το ίδιο το κράτος» - Επιστολή διαμαρτυρίας 12 κοινοτήτων

Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς Γεωργίας και Εσωτερικών, 12 κοινότητες διαμαρτύρονται για τη μετεγκατάσταση του Εργοστασίου Ασφάλτου στην περιοχή Μιτσερού, εκφράζοντας τον θυμό και την απογοήτευσή τους. Οι επηρεαζόμενοι πραγματοποιούν το Σάββατο Γενική Συνέλευση στο Επισκοπειό για το θέμα.

Οι κάτοικοι Αγίας Μαρίνας, Αγίου Επιφανίου, Αγίου Ιωάννη, Αγροκηπιάς, Αρεδιού, Καλού Χωριού Ορεινής, Κάτω Μονής, Κλήρου, Μαλούντας, Μενοίκου, Μιτσερού και Ορούντας αναφέρουν στην επιστολή τους ότι νιώθουν «παρατημένοι από το ίδιο το κράτος» και δηλώνουν ότι δεν έχουν άλλο περιθώριο από το να προστατεύσουν οι ίδιοι τα παιδιά τους.

Αναφέρουν ότι τα σχολεία της περιοχής τους βρίσκονται σε μικρότερη απόσταση από την περιοχή όπου προορίζεται να εγκατασταθεί το εργοστάσιο, από ότι ήταν η απόσταση που χωρίζει το εργοστάσιο στην περιοχή από όπου το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε την απομάκρυνσή του, για την προστασία κατοίκων και μαθητών.

Μεταξύ άλλων, καταλογίζουν στην Κυβέρνηση ότι δεν έχει ανταποκριθεί σε κανένα κάλεσμα για συνάντηση, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να μεταφέρουν τις θέσεις τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σχολίασε το περίγραμμα λύσης του Γκουτέρες ο ΠτΔ - «Δεν είναι θετικό ότι είδαν το φως της δημοσιότητας»

Σχολίασε το περίγραμμα λύσης του Γκουτέρες ο ΠτΔ - «Δεν είναι θετικό ότι είδαν το φως της δημοσιότητας»

Ήδη έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια, την επομένη της συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας την ελπίδα να οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE