Προς έγκριση ο προϋπολογισμός του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου

Προς έγκριση ο προϋπολογισμός του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου

Στην Ολομέλεια θα οδηγηθεί ο προϋπολογισμός Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης, καθώς υπήρξε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, όπως κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός για κάλυψη ενδεχόμενων επιμέρους δαπανών του φορέα για αγορά υπηρεσιών από εμπειρογνώμονες.

Στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών στις 28 Φεβρουαρίου, ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου είχε εκφράσει έντονη δυσφορία για περικοπές δαπανών στον προϋπολογισμό του Φορέα από το ΥΠΟΙΚ.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, Στέλιος Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών, όπου, όπως είπε, βρέθηκε η λύση πως σε περίπτωση που απαιτηθούν επιπλέον κονδύλια από τον Φορέα θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός.

Στην προηγούμενη εξέταση του θέματος, ο κ. Ιωάννου είπε ότι το ΥΠΟΙΚ προέβη σε περικοπές των κονδυλίων που αφορά την αγορά υπηρεσιών από εμπειρογνώμονες και είχε ζητήσει το σταύρωμα όλων των κονδυλίων του προϋπολογισμού εκτός αυτών για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του φορέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες.