ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο χειρουργείο του Μακάρειου Νοσοκομείου για παιδιά με καρκίνο

Νέο χειρουργείο του Μακάρειου Νοσοκομείου για παιδιά με καρκίνο

Με χρηματοδότηση του Παγκύπριου Συνδέσμου «Ενα Ονειρο Μια Ευχή» της τάξης των 158 χιλιάδων ευρώ εξοπλίστηκε το νέο χειρουργείο του Μακάρειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία, τα εγκαίνια του οποίου τέλεσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Ενα Ονειρο Μια Ευχή» το χειρουργείο θα δίνει προτεραιότητα στα παιδιά που νοσούν από διάφορες μορφές καρκίνου που νοσηλεύονται στην Παιδογκολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε τη χαρά του για τη λειτουργία ενός νέου χειρουργείου στο Μακάρειου Νοσοκομείου, εξαίροντας τη συγκεκριμένη προσφορά και γενικά το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος «Eνα Όνειρο Μια Ευχή».

Εδωσε, επίσης, οδηγίες όπως, «χωρίς άλλη καθυστέρηση, υλοποιηθεί ένα άλλο μεγάλο έργο που ανέλαβε ο Σύνδεσμος και αφορά τη δημιουργία μίας μεγάλης αίθουσας (εντευκτήριο) στο ύψος της Παιδογκολογικής Κλινικής, ώστε τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί να μπορούν να συναντούν συγγενείς και εθελοντές, να προσφέρεται ψυχολογική στήριξη, να γίνονται μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, να υπάρχει βιβλιοθήκη και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, παιχνίδια και πολλά άλλα, σε ένα ωραίο και ζεστό περιβάλλον».

Ο Ιατρικός Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ Χρίστος Μηνά ευχαρίστησε το Σύνδεσμο «Ενα Ονειρο Μια Ευχή» για την προσφορά του και υποσχέθηκε γρήγορη υλοποίηση όλων των σχεδίων που θα χρηματοδοτήσει ο Σύνδεσμος.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Πενηνταέξ, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου χειρουργείου για εξυπηρέτηση των παιδιών που νοσηλεύονται στην Παιδογκολογική Κλινική και των υπολοίπων ασθενών που νοσηλεύονται στις άλλες μονάδες του Νοσοκομείου.

Πρόσθεσε ότι ο Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο κι άλλες συναφείς παθήσεις «Ενα Ονειρο Μια Ευχή» κατέβαλε το ποσό των 158.000 ευρώ για το νέο χειρουργείο, ενώ ανακαίνισε τη Μονάδα Εντατικής Παίδων με άλλες 50.000 ευρώ και ανταποκρίθηκε κατά καιρούς για αγορά εξοπλισμού για τις ανάγκες του Μακάρειου Νοσοκομείου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top