ΔΙΕΘΝΗ

Νέα άνοδος του πετρελαίου - Υποχώρηση του ευρώ ενόψει συζητούμενων κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο

Νέα άνοδος του πετρελαίου - Υποχώρηση του ευρώ ενόψει συζητούμενων κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο

Άνοδο κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου το πρωί της Τρίτης 22/3 μετά τη γνωστοποίηση των προθέσεων κάποιων χωρών της ΕΕ για επιβολή κυρώσεων στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου και μετά από επιθέσεις που σημειώθηκαν σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Η τιμή του Brent αυξήθηκε κατά 2,9% φθάνοντας στα $118,93 το βαρέλι. Το αμερικανικό ανέβηκε κατά 2,2% αγγίζοντας τα $114,76 το βαρέλι.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα προκάλεσε αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές, λόγω και της ραγδαίας αύξησης των τιμών στα μέταλλα και στα σιτηρά που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα την εκτόξευση του πληθωρισμού. "Οι πάροχοι ενέργειας γίνονται όλο και πιο σίγουροι ότι επίκειται έλλειψη παροχής ενέργειας", προειδοποιεί ο οικονομικός αναλυτής Edward Moya. Επιπρόσθετα, αυξάνεται ο φόβος ότι η παγκόσμια οικονομία θα εισέλθει σε περίοδο στασιμοπληθωρισμού, κατά την οποία οι τιμές ανεβαίνουν και η ανάπτυξη μένει στάσιμη.

Σε επίπεδο νομισμάτων, το ευρώ έπεσε κατά 0,2% φθάνοντας στο $1,0987, έχοντας χάσει 2,07% σε ένα μήνα, ενώ ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου ανέβηκε στο 98.778. Ο χρυσός κυμάνθηκε ελαφρώς χαμηλότερα, στα $1934,63 ανά ουγγιά.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συνεχίζει να παρέχει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας συμβαδίζοντας με τα αιτήματα των Ευρωπαίων καταναλωτών. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ζήτηση από την Ευρώπη ανήλθε στα 108 εκατομμύρια κυβικά μέτρα στις 22 Μαρτίου, σε σύγκριση με 104.7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα στις 21 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top