Κι όμως, η Μόσχα δεν αποκλείει την χρήση πυρηνικών - Τι είπε ο άνθρωπος του Πούτιν

Κι όμως, η Μόσχα δεν αποκλείει την χρήση πυρηνικών - Τι είπε ο άνθρωπος του Πούτιν

Η Μόσχα δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία παρά μόνο αν απειληθεί η ύπαρξή της, διαβεβαίωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας στο CNN International.

«Έχουμε ένα δόγμα εσωτερικής ασφάλειας, είναι δημόσιο, μπορείτε να διαβάσετε εκεί όλους τους λόγους για τη χρήση πυρηνικών όπλων. Εφόσον πρόκειται για υπαρξιακή απειλή για τη χώρα μας, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με το δόγμα μας», είπε.

Η δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ είχε ρωτήσει τον Πεσκόφ εάν είναι «σίγουρος» ή «πεπεισμένος» ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, του οποίου είναι στενός συνεργάτης, δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία.

 
 
Ο ρωσικός στρατός συνάντησε απρόσμενη αντίσταση εκ μέρους των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας μετά την έναρξη του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ο ουκρανικός στρατός, που διατηρεί τον έλεγχο των μεγάλων αστικών κέντρων, ήταν τις τελευταίες ημέρες σε θέση να κάνει ορισμένες αντεπιθέσεις που του επέτρεψαν, κυρίως στον νότο, να ανακτήσει εδάφη από τους Ρώσους.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο ρωσικός στρατός αντιμετωπίζει επιμελητειακά και επικοινωνιακά προβλήματα.
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Η Λευκωσία δεν αποδέχεται δημιουργικές ασάφειες στη βάση λύσης του Κυπριακού

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Η Λευκωσία δεν αποδέχεται δημιουργικές ασάφειες στη βάση λύσης του Κυπριακού

Η ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, έστειλε σαφή μηνύματα τόσο για τις επιδιώξεις της ελληνοκυπριακής πλευράς όσο και για τα όρια των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE