Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες συμμετέχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες συμμετέχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, θα συμμετέχει σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Τη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών της ΕΕ θα απασχολήσει το Oυκρανικό, θέματα ενέργειας υπό τη σκιά της κατάστασης στην Ουκρανία, θέματα Άμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ, καθώς και η κατάσταση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, θα συζητηθούν οικονομικά ζητήματα με επικέντρωση την ενδυνάμωση της Ενιαίας Αγοράς και θέματα που αφορούν την επισιτιστική ασφάλεια. Την Παρασκευή, 25 Μαρτίου, θα λάβει χώρα η Σύνοδος του Ευρώ.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κυριάκος Κούσιος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.