ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατεχόμενα: Αυξήσεις σε καπνό και αλκοόλ - Πέντε φορές πιο ακριβό το κρασί

Κατεχόμενα: Αυξήσεις σε καπνό και αλκοόλ - Πέντε φορές πιο ακριβό το κρασί

Φόρο στο αλκοόλ με στόχο την σταθεροποίηση του «δημοσιονομικού» ελλείμματος επιβάλλει η «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους, ενώ αυξάνεται η φορολογία και στον καπνό.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» γράφει ότι σύμφωνα με τη νέα φορολογία, η τιμή ενός λίτρου ρακής και ουίσκι αυξάνεται από 13 Τουρκικές λίρες (ΤΛ) σε 50 ΤΛ (3 ευρώ) και η τιμή ενός λίτρου κρασιού από 4 ΤΛ σε 20 ΤΛ (1.23 ευρώ).

Μιλώντας στην εφημερίδα ο «υπουργός οικονομικών» Σουνάτ Ατούν είπε ότι «είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα, οι δημόσιοι φορείς, οι κοινωνικές ασφαλίσεις και οι δήμοι είναι υπερχρεωμένοι».

Πρόσθεσε επίσης πως στα κατεχόμενα η μπύρα πωλείται προς 10 ΤΛ, στην Τουρκία 22,5 ΤΛ και στην Κυπριακή Δημοκρατία 24 ΤΛ. Όπως ανέφερε, η μπύρα είναι πιο φτηνή από το νερό στα κατεχόμενα και πρόσθεσε πως το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να ανέλθει σε 4,6 δισεκατομμύρια ΤΛ.

Η εφημερίδα γράφει επίσης πως εισαγωγείς αλκοολούχων ποτών εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εκτόξευση των τιμών λιανικής πώλησης μετά από αυτή την εξέλιξη.

Εξάλλου η «Κίπρις Ποστασί» γράφει ότι η «κυβέρνηση» αύξησε τον φόρο στον καπνό και τα προϊόντα καπνού μετά το αλκοόλ. Όλα τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των πακέτων, του καπνού και των ηλεκτρονικών τσιγάρων, αυξήθηκαν κατά 2 ΤΛ (0.12 ευρώ), σημειώνει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top