ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νουρής από Βρυξέλλες: «Xωρίς όρους αλληλεγγύη προς τον ουκρανικό λαό»

Νουρής από Βρυξέλλες: «Xωρίς όρους αλληλεγγύη προς τον ουκρανικό λαό»

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τις εργασίες της Έκτακτης Συνόδου του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

«Η χωρίς όρους αλληλεγγύη προς τον ουκρανικό λαό ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίας του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων. Το δραματικό κάλεσμα από τη Μολδαβία για επανεγκατάσταση προσφύγων θεωρώ ότι αναδεικνύει και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην πρόταση που η Κύπρος κατέθεσε για υποχρεωτική και όχι προαιρετική μετεγκατάσταση και ανακατανομή. Έχουμε υποστηρίξει ακόμα το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρξει μια κεντρική πλατφόρμα, στην οποία να γίνει καταγραφή όλων των Ουκρανών προσφύγων έτσι ώστε να βοηθηθούν τα κράτη μέλη και στα θέματα της μετεγκατάστασης αλλά και στα θέματα της αλληλεγγύης.

Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική τη διάθεση 17 δισεκατομμυρίων ευρώ από αδιάθετους πόρους προς όλα τα κράτη μέλη για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων κάτι το οποίο θα βοηθήσει τα μέγιστα στον κοινό σκοπό».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top