Νουρής από Βρυξέλλες: «Xωρίς όρους αλληλεγγύη προς τον ουκρανικό λαό»

Νουρής από Βρυξέλλες: «Xωρίς όρους αλληλεγγύη προς τον ουκρανικό λαό»

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τις εργασίες της Έκτακτης Συνόδου του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

«Η χωρίς όρους αλληλεγγύη προς τον ουκρανικό λαό ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίας του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων. Το δραματικό κάλεσμα από τη Μολδαβία για επανεγκατάσταση προσφύγων θεωρώ ότι αναδεικνύει και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην πρόταση που η Κύπρος κατέθεσε για υποχρεωτική και όχι προαιρετική μετεγκατάσταση και ανακατανομή. Έχουμε υποστηρίξει ακόμα το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρξει μια κεντρική πλατφόρμα, στην οποία να γίνει καταγραφή όλων των Ουκρανών προσφύγων έτσι ώστε να βοηθηθούν τα κράτη μέλη και στα θέματα της μετεγκατάστασης αλλά και στα θέματα της αλληλεγγύης.

Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική τη διάθεση 17 δισεκατομμυρίων ευρώ από αδιάθετους πόρους προς όλα τα κράτη μέλη για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων κάτι το οποίο θα βοηθήσει τα μέγιστα στον κοινό σκοπό».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο: Ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά για μαχαιρώματα πριν τη δολοφονία του Αλέξανδρου στην Πάφο -  Άφαντο το φονικό μαχαίρι

Βίντεο: Ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά για μαχαιρώματα πριν τη δολοφονία του Αλέξανδρου στην Πάφο - Άφαντο το φονικό μαχαίρι

Επανασυνελήφθη ο 58χρονος, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τον 26χρονο Αλέξανδρο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις που αφορούσαν τραυματισμούς με μαχαίρι, πριν προχωρήσει στην επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 26χρονο στα Κονιά.

BEST OF TOTHEMAONLINE