ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος σταθμός ασθενοφόρου στην περιοχή Κύκκου - Θα εξυπηρετήσει απομακρυσμένες κοινότητες

Νέος σταθμός ασθενοφόρου στην περιοχή Κύκκου - Θα εξυπηρετήσει απομακρυσμένες κοινότητες

Με στόχο την μείωση του χρόνου ανταπόκρισης στα επείγοντα περιστατικά, στις απειλητικές για την ζωή καταστάσεις και για γρηγορότερη πρόσβαση των πολιτών που διαμένουν σε ορεινές περιοχές, στις υπηρεσίες υγείας, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) προχώρησε στη δημιουργία και λειτουργία νέου Σταθμού Ασθενοφόρου στην περιοχή Κύκκου.

Ο νέος Σταθμός Ασθενοφόρων άρχισε την λειτουργία του στις 21 Μαρτίου 2022 και εξυπηρετεί το κοινό σε 24ωρη βάση. Είναι στελεχωμένος με εξιδεικευμένο προσωπικό, το οποίο έχει εκπαιδευτεί στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα Υγείας.

Ο ΟΚΥπΥ τονίζει τη σημαντικότητα της λειτουργίας του εν λόγου σταθμού, ο οποίος αναμένεται να εξυπηρετήσει αρκετές από τις απομακρυσμένες κοινότητες της ευρύτερης περιοχής και περισσότερους από 2.000 κατοίκους, αναγνωρίζοντας ότι κυρίως στα θέματα διάσωσης το κάθε λεπτό είναι σωτήριο για την επιβίωση.

Σε δήλωσή της η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ, Ριάνα Κωνσταντίνου τόνισε: «Στόχος της Υπηρεσίας και του προσωπικού που στελεχώνει τα ασθενοφόρα μας, είναι όχι μόνο να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή, αλλά και η βέλτιστη παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας υγείας σε όλους τους πάσχοντες κάτω από οποιασδήποτε συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτό, εκεί και όπου κρίνεται αναγκαίο, προχωρούμε στην αναβάθμιση υφιστάμενων Σταθμών Ασθενοφόρων ή/και στην δημιουργία νέων Σταθμών».

Ο ΟΚΥπΥ, ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο συνεχίζει να εκσυγχρονίζει και να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του θέτοντας ως προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων Παγκύπρια.

Σημειώνεται ότι, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ έχει αναπτύξει έχει αναπτύξει ένα δίκτυο ασθενοφόρων σε 27 διαφορετικά σημεία/στρατηγικούς χώρους, με βάση τον αριθμό μονάδων κατά αναλογία πληθυσμού, την γεωγραφική κατανομή και τον ανώτατο χρόνο ανταπόκρισης των ασθενοφόρων.

Περισσότερες πληροφορίες για την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ και τους Σταθμούς Ασθενοφόρων ανά το παγκύπριο, στον σύνδεσμο: https://shso.org.cy/diefthynsi-asthenoforon/

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top