Ζημιές ύψους 10 δισ. δολαρίων στις υποδομές της Μαριούπολης, λένε τοπικές αρχές

Ζημιές ύψους 10 δισ. δολαρίων στις υποδομές της Μαριούπολης, λένε τοπικές αρχές

Οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας εναντίον του λιμανιού της Μαριούπολης, στη νότια Ουκρανία, έχουν προκαλέσει ζημιές στις υποδομές ύψους τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση των τοπικών αρχών.

«Κάθε έγκλημα, κάθε δολοφονία και καταστροφική ενέργεια που έχει διαπράξει ο εισβολέας πρέπει να καταγραφεί και να σταλεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Βάντιμ Μποϊτσένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια ειδική επιτροπή συμβούλων θα αναλάβει να καταγράψει τέτοιου είδους ενέργειες.

Μεγάλες μάχες κοντά στο Κίεβο, λέει ο δήμαρχος

«Μεγάλες» μάχες μαίνονται στα βόρεια και τα ανατολικά του Κιέβου, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Ο κίνδυνος να χάσει κανείς τη ζωή του (στο Κίεβο) είναι αρκετά μεγάλος και γι’ αυτό τον λόγο η συμβουλή μου προς όποιον θέλει να επιστρέψει είναι: Σας παρακαλώ, καθυστερήστε το ακόμα», δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο, σε μια προειδοποίηση προς τους κατοίκους που έχουν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Κιέβου δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις υπαναχωρούν σε κάποιες περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα, αλλά ενισχύουν τις θέσεις τους σε άλλες.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυβέρνηση: Καταδικάζει τις ενέργειες του Φειδία - «Παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας»

Κυβέρνηση: Καταδικάζει τις ενέργειες του Φειδία - «Παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας»

Την έντονη ανησυχία της Κυβέρνησης εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε σχέση με την ενέργεια του Φειδία Παναγιώτου να πάρει συνέντευξη από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στο λεγόμενο «προεδρικό» του ψευδοκράτους.

BEST OF TOTHEMAONLINE