ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρίδης: Πετάει στο Λουξεμβούργο για Eurogroup – Εξετάζουν το αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία

Πετρίδης: Πετάει στο Λουξεμβούργο για Eurogroup – Εξετάζουν το αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και Τρίτη, 4-5 Απριλίου 2022 στο Λουξεμβούργο.

Κατά τη διάρκεια του Eurogroup μεταξύ άλλων, οι υπουργοί θα συζητήσουν για τον βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο αντίκτυπο στην ευρωζώνη από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα ενημερωθούν από την ΕΚΤ για το ψηφιακό ευρώ και θα συζητήσουν τις εξελίξεις στη στεγαστική αγορά της ευρωζώνης και τις επιλογές πολιτικής.

Οι υπουργοί θα συζητήσουν επίσης στο Ecofin για τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές συνέπειες των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία. Επιπλέον θα συζητήσουν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεταφορά στο δίκαιο της ΕΕ της παγκόσμιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε σε επίπεδο ΟΟΣΑ, με την οποία οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες θα υπόκεινται σε ελάχιστο φορολογικό συντελεστή ύψους 15%.

Στη συνέχεια θα συζητήσουν το θέμα της ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής χρηματοοικονομικής αρχιτεκτονικής για την ανάπτυξη χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τις ανάγκες που δημιουργούν οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις.

Τέλος αναμένεται ότι θα εκδώσουν συμπεράσματα σχετικά με τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ όσον αφορά οικονομικά και δημοσιονομικά θέματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top