Λουκάς Φουρλάς: Η Τουρκία προσβάλλει την Ευρωπαϊκή Ένωση

Λουκάς Φουρλάς: Η Τουρκία προσβάλλει την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Τουρκία με τη στάση της στο Ουκρανικό προσβάλλει την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς, κατά τη συζήτηση του θέματος της λήψης μέτρων κατά της Ρωσίας, στην Πολιτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά της, λέγοντας ότι αρνείται να συμμετέχει στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ουσιαστικά υποσκάπτοντας τις.

«Ενώ η Κύπρος έχει κλείσει τον εναέριο χώρο της για ρωσικά αεροπλάνα, η Άγκυρα αρνείται να το πράξει και χρησιμοποιεί ακόμα και τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ορμητήριο», προσθέτοντας ότι η στάση της αυτή είναι πρόκληση για όλους.

«Αυτό είναι μια προσβολή για την Ευρώπη, θα πρέπει να το θέσουμε επί τάπητος: όποιος κτυπά την πόρτα της Ευρώπης έχει υποχρεώσεις και δεν μπορεί να το παίζει επιτήδειος ουδέτερος, προσδοκώντας μάλιστα και δώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στάση της». Είναι ντροπή, πρόσθεσε, να ανεχόμαστε αυτή την πολιτική και να έχουμε την Τουρκία ως μεσολαβητή στην κρίση.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Φουρλά, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ ανέφερε ότι αυτή η εισήγηση μπορεί να ενσωματωθεί στο έγγραφο πολιτικής του ΕΛΚ ώστε να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η όλη συμπεριφορά της Τουρκίας, ως μίας υπό ένταξη χώρας στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.40 το πρωί η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα στην Κύπρο ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο.

BEST OF TOTHEMAONLINE