Νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία: Ευρωπαϊκό εμπάργκο στις εισαγωγές άνθρακα

Νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία: Ευρωπαϊκό εμπάργκο στις εισαγωγές άνθρακα

Στο στόχαστρο των νέων ευρωπαϊκών κυρώσεων προς τη Ρωσία μπαίνουν και οι εξαγωγές άνθρακα, αγγίζοντας σταδιακά το ευαίσθητο θέμα των προμηθειών ενεργειακών προϊόντων της Μόσχας.

Ένα νέο γύρο σκληρών κυρώσεων ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Ενωση κατά της Ρωσίας, στον απόηχο των καταγγελιών για σφαγή αμάχων.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η Κομισιόν πρόκειται να εισηγηθεί στα κράτη-μέλη να:

  • απαγορεύσει όλες τις εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η ΕΕ εισήγαγε το 2020 το 19,3% του άνθρακα που καταναλώνει από τη Ρωσία.
  • απαγορεύσει τις εξαγωγές προς τη Ρωσία ημιαγωγών, υψηλής τεχνολογίας μηχανημάτων, τεχνολογίας εξόρυξης LNG και άλλου εξοπλισμού. Οι συγκεκριμένες εξαγωγές ανέρχονται σε 10 δισ. ευρώ τον χρόνο.
  • απαγορεύσει εισαγωγές από Ρωσία ξυλείας, πλαστικού, τσιμέντου, χημικών, υψηλής αξίας τροφίμων (περιλαμβάνεται το χαβιάρι) και ποτών (βότκα). Η αξία των συγκεκριμένων προϊόντων φτάνει τα 5 δισ. ευρώ).
  • απαγορεύσει την είσοδο στην Ευρώπη ρωσικών φορτηγών και οχημάτων.

Παράλληλα σχεδιάζει να μπλοκάρει τις συναλλαγές με την τράπεζα VTB και άλλους τρεις ρωσικούς ομίλους.

Στη λίστα των προσώπων που υφίστανται κυρώσεις θα μπουν επιπλέον δεκάδες άτομα, περιλαμβανομένων ολιγαρχών, στρατιωτικών και πολιτικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση στον Στάρμερ για τις βάσεις - «Δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές επιχειρήσεις»

ΠτΔ: Παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση στον Στάρμερ για τις βάσεις - «Δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές επιχειρήσεις»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, κατόπιν πρωτοβουλίας του τελευταίου, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο ηγετών επι των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE