Πόλεμος στην Ουκρανία: Η φωτογραφία του εξάχρονου δίπλα στον τάφο της μητέρας του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η φωτογραφία του εξάχρονου δίπλα στον τάφο της μητέρας του

Η φωτογραφία δείχνει τον βουβό πόνο ενός 6χρονου παιδιού που μέχρι πριν από λίγες ώρες κούρνιαζε στην αγκαλιά της μητέρας του και ένιωθε ασφαλές, την ώρα που έσκαγαν οι βόμβες γύρω. Τώρα δεν μπορεί να το κάνει. Η μητέρα του είναι νεκρή. Στην πόλη Μπούκα στην Ουκρανία.

Το παιδί αρνείται να απομακρυνθεί από εκείνη. Πηγαίνει στον πρόχειρα σκαμμένο τάφο της και κάθεται μαζί της με τις ώρες. Ο τάφος είναι στην αυλή του σπιτιού τους. Που κάποτε έσφυζε από ζεστασιά και χαρούμενες φωνές.

Ο μικρούλης κάθε πρωί βγαίνει στην αυλή και αφήνει ένα ποτήρι γάλα επάνω στον φρεσκοσκαμμένο τάφο. Για να το πιει η μαμά του. Το μεσημέρι πηγαίνει και αφήνει τρόφιμα και φαγητά. Κάθε ώρα πάει στον τάφο της μαμάς του, αυτός και ο αδερφός του. Είναι το δράμα των μικρών παιδιών μέσα στον πόλεμο.


Την φωτογραφία ανέβασε ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι Μιχάιλο Ποντόλιακ ο οποίος έγραψε στο twitter: «Η εξέλιξη της ρωσικής προπαγάνδας. Πρώτα μπήκαν για να «ελευθερώσουν» τους Ουκρανούς από τους Ναζί. Τώρα λένε ότι οι περισσότεροι Ουκρανοί είναι Ναζί και πρέπει να τιμωρηθούν. Κινητά κρεματόρια, ομαδικοί τάφοι, δολοφονίες εθνοτήτων στο κέντρο της Ευρώπης. Συγγνώμη, κύριε Τσόρτσιλ, ο κόσμος απέτυχε ξανά»


Η Μπούκα

Η πόλη Μπούκα βίωσε έναν εφιάλτη τις τελευταίες ημέρες. Όπως λένε οι Ουκρανοί περισσότεροι από 400 άνθρωποι κάθε ηλικίας, άντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους Ρώσους που εγκατέλειπαν την περιοχή. Πολλοί νεκροί ενταφιάστηκαν σε ομαδικούς τάφους ή σε αυλές σπιτιών.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «κλειδί» που θα... ξεκλειδώσει την τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Το «κλειδί» που θα... ξεκλειδώσει την τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποιες εξελίξεις , οι οποίες θα βοηθήσουν προς την πορεία όχι μόνο των ΜΟΕ αλλά πολύ περισσότερο της επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, δημιούργησαν και πάλι ερωτηματικά, τα οποία εκ των πραγμάτων θυμίζουν προηγούμενες δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, για εμπλοκή της ΕΕ, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE