ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η φωτογραφία του εξάχρονου δίπλα στον τάφο της μητέρας του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η φωτογραφία του εξάχρονου δίπλα στον τάφο της μητέρας του

Η φωτογραφία δείχνει τον βουβό πόνο ενός 6χρονου παιδιού που μέχρι πριν από λίγες ώρες κούρνιαζε στην αγκαλιά της μητέρας του και ένιωθε ασφαλές, την ώρα που έσκαγαν οι βόμβες γύρω. Τώρα δεν μπορεί να το κάνει. Η μητέρα του είναι νεκρή. Στην πόλη Μπούκα στην Ουκρανία.

Το παιδί αρνείται να απομακρυνθεί από εκείνη. Πηγαίνει στον πρόχειρα σκαμμένο τάφο της και κάθεται μαζί της με τις ώρες. Ο τάφος είναι στην αυλή του σπιτιού τους. Που κάποτε έσφυζε από ζεστασιά και χαρούμενες φωνές.

Ο μικρούλης κάθε πρωί βγαίνει στην αυλή και αφήνει ένα ποτήρι γάλα επάνω στον φρεσκοσκαμμένο τάφο. Για να το πιει η μαμά του. Το μεσημέρι πηγαίνει και αφήνει τρόφιμα και φαγητά. Κάθε ώρα πάει στον τάφο της μαμάς του, αυτός και ο αδερφός του. Είναι το δράμα των μικρών παιδιών μέσα στον πόλεμο.


Την φωτογραφία ανέβασε ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι Μιχάιλο Ποντόλιακ ο οποίος έγραψε στο twitter: «Η εξέλιξη της ρωσικής προπαγάνδας. Πρώτα μπήκαν για να «ελευθερώσουν» τους Ουκρανούς από τους Ναζί. Τώρα λένε ότι οι περισσότεροι Ουκρανοί είναι Ναζί και πρέπει να τιμωρηθούν. Κινητά κρεματόρια, ομαδικοί τάφοι, δολοφονίες εθνοτήτων στο κέντρο της Ευρώπης. Συγγνώμη, κύριε Τσόρτσιλ, ο κόσμος απέτυχε ξανά»


Η Μπούκα

Η πόλη Μπούκα βίωσε έναν εφιάλτη τις τελευταίες ημέρες. Όπως λένε οι Ουκρανοί περισσότεροι από 400 άνθρωποι κάθε ηλικίας, άντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους Ρώσους που εγκατέλειπαν την περιοχή. Πολλοί νεκροί ενταφιάστηκαν σε ομαδικούς τάφους ή σε αυλές σπιτιών.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top