Πόλεμος Ουκρανία: Απελαύνονται 12 Ρώσοι διπλωμάτες – Κηρύχθηκαν personae non gratae

Πόλεμος Ουκρανία: Απελαύνονται 12 Ρώσοι διπλωμάτες – Κηρύχθηκαν personae non gratae

Ανεπιθύμητα κηρύχθηκαν 12 μέλη Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσίας στη χώρα μας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Οι Ελληνικές αρχές κηρύξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae).

Οι ανωτέρω κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963.Ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο Πρέσβη σχετικά με την απόφαση αυτή.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μονή Αββακούμ, Ζαβράντωνας, Θανάσης Νικολάου και Γιαννάκη ανάμεσα στις σημαντικότερες δικαστικές υποθέσεις το 2025

Μονή Αββακούμ, Ζαβράντωνας, Θανάσης Νικολάου και Γιαννάκη ανάμεσα στις σημαντικότερες δικαστικές υποθέσεις το 2025

Το 2025 αποτέλεσε μια από τις πιο φορτισμένες χρονιές για τη Δικαιοσύνη στην Κύπρο, με 13 μεγάλες και πολυσύνθετες δικαστικές υποθέσεις να απασχολούν τα κυπριακά δικαστήρια. Υποθέσεις, που άγγιξαν τον πυρήνα του κράτους δικαίου, από θανάτους ανηλίκων και καταγγελίες για βιασμό, μέχρι σκάνδαλα διαφθοράς, σφετερισμούς περιουσιών στα κατεχόμενα, σοβαρά ποινικά εγκλήματα, αλλά και αποφάσεις που δοκίμασαν τις δικαστικές έδρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE