Πόλεμος Ουκρανία: Απελαύνονται 12 Ρώσοι διπλωμάτες – Κηρύχθηκαν personae non gratae

Πόλεμος Ουκρανία: Απελαύνονται 12 Ρώσοι διπλωμάτες – Κηρύχθηκαν personae non gratae

Ανεπιθύμητα κηρύχθηκαν 12 μέλη Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσίας στη χώρα μας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Οι Ελληνικές αρχές κηρύξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae).

Οι ανωτέρω κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963.Ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο Πρέσβη σχετικά με την απόφαση αυτή.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θετικός ο Μερτς σε πρόταση ΠτΔ για συμβολή Γερμανίας σε προσπάθεια στο Κυπριακό κατά την Προεδρία ΕΕ

Θετικός ο Μερτς σε πρόταση ΠτΔ για συμβολή Γερμανίας σε προσπάθεια στο Κυπριακό κατά την Προεδρία ΕΕ

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Γερμανού Καγκελαρίου Φρίντριχ Μερτς σε συγκεκριμένη πρόταση που υπέβαλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για συμβολή της Γερμανίας σε μια προσπάθεια που θα αφορά το Κυπριακό κατά την Κυπριακή Προεδρία ΕΕ.