ΔΙΕΘΝΗ

Φρίκη χωρίς τέλος στη Μπούκα: «Μαρκαρισμένα» πτώματα γυναικών με σβάστικες – «Βίαζαν κορίτσια 10 ετών»

Φρίκη χωρίς τέλος στη Μπούκα: «Μαρκαρισμένα» πτώματα γυναικών με σβάστικες – «Βίαζαν κορίτσια 10 ετών»

Ρώσοι στρατιώτες βίασαν κορίτσια ηλικίας μόλις 10 ετών και ξερίζωσαν τις γλώσσες Ουκρανών – ενώ παράλληλα μάρκαραν με σβάστικες τα σώματα των θυμάτων τους, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι για την θηριωδία της Μπούκα που έχει σοκάρει την υφήλιο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι οι Ρώσοι έχουν διαπράξει «τα πιο τρομερά εγκλήματα πολέμου» από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τρομοκρατούν τους αμάχους «μόνο και μόνο για την ευχαρίστησή τους». «Σκότωσαν ολόκληρες οικογένειες -ενήλικες και παιδιά- και προσπάθησαν να κάψουν τα πτώματα», δήλωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του την Τρίτη 5/4.


Περιέγραψε πώς οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν πολίτες μέσα στα αυτοκίνητά τους και στο δρόμο, καθώς και στα ίδια τους τα σπίτια. «Κάποιοι από αυτούς πυροβολήθηκαν στους δρόμους, άλλοι πετάχτηκαν σε πηγάδια, ώστε να πεθάνουν εκεί μέσα στον πόνο… Πολίτες συνθλίβονταν από τανκς ενώ κάθονταν στα αυτοκίνητά τους στη μέση του δρόμου – μόνο και μόνο για την ευχαρίστησή τους», είπε.

Σφαγή στη Μπούκα: Βιασμοί κοριτσιών 10 ετών και φρικτά βασανιστήρια
Ο Ζελένσκι Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι μαχητές βίαζαν και σκότωναν Ουκρανές γυναίκες μπροστά στις οικογένειές τους. «Τους έκοβαν άκρα, τους έκοβαν το λαιμό… Τους έβγαζαν τη γλώσσα μόνο και μόνο επειδή ο επιτιθέμενος δεν άκουγε αυτό που ήθελε να ακούσει από αυτές», είπε.

«Αυτό δεν διαφέρει από άλλους τρομοκράτες, όπως το Ισλαμικό Κράτος», είπε ο Ζελένσκι. «Εδώ αυτό γίνεται από ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Η συγκλονιστική περιγραφή έρχεται καθώς προέκυψαν περαιτέρω ισχυρισμοί ότι Ρώσοι στρατιώτες βίασαν κορίτσια ηλικίας μόλις 10 ετών και έκαψαν σβάστικες στα σώματα των θυμάτων τους.

«Οι Ρώσοι στρατιώτες λεηλατούν, βιάζουν και σκοτώνουν», επέμεινε η Lesia Vasylenko, Ουκρανή βουλευτής που συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που κατηγορούν τη Ρωσία για γενοκτονία.

«Βρέθηκαν παιδιά με δεμένα τα χέρια τους και πυροβολημένα. Οι [Ρώσοι] στρατιώτες τα σκότωσαν επειδή μπορούσαν!», έγραψε στο Twitter η πολιτικός με έδρα το Κίεβο ανάμεσα σε αναφορές για εκατοντάδες σφαγές στα προάστια της πρωτεύουσας.


Η Vasylenko δήλωσε ότι «10χρονα κορίτσια» βρέθηκαν με «κολπικά και πρωκτικά τραύματα» μετά από βιασμό, ενώ νεκρές γυναίκες βρέθηκαν «με εγκαύματα σε σχήμα σβάστικας». Η αξιωματούχος μοιράστηκε μια εικόνα ενός τέτοιου ναζιστικού συμβόλου χαραγμένου στη σάρκα, επιμένοντας ότι βρέθηκε στο «βασανισμένο σώμα μιας βιασμένης και σκοτωμένης γυναίκας».


Στους νεκρούς περιλαμβάνεται ένας ακόμη δήμαρχος προαστίου του Κιέβου, αυτή τη φορά στο Χοστόμελο – όπου το πτώμα είχε αφεθεί σε κοινή θέα και είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά, όπως δήλωσε ο τοπικός αρχιερέας στους Times του Λονδίνου.

Ο αρχιερέας Piotr Pavlenko είπε ότι έσπευσε να ανακτήσει τη σορό του δημάρχου Yriy Pzylyko, φίλου του, όταν ένας αποστάτης Ρώσος στρατιώτης τον προειδοποίησε: «Μην αγγίζεις το πτώμα γιατί θα εκραγεί και θα ανατιναχτείς μαζί του».

Ο Ζελένσκι έκλεισε την ομιλία του την Τρίτη με μια φρικιαστική συλλογή βίντεο που δείχνει πτώματα Ουκρανών πολιτών στο Ίρπιν και την Μπούκα στα περίχωρα του Κιέβου, στην Ντιμέρκα έξω από το Τσερνίχοφ και στην πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης.

Το υλικό έδειχνε ορισμένα από τα πτώματα θαμμένα σε ομαδικούς τάφους, ενώ άλλα ήταν απλώς διασκορπισμένα στο δρόμο ή είχαν προφανώς πέσει από τα κοντινά ποδήλατα. Ορισμένα είχαν εμφανή τραύματα, ενώ άλλα ήταν καμένα ή διαμελισμένα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top