ΔΙΕΘΝΗ

«Φράκαρε» το λιμάνι της Σαγκάης λόγω lockdown - Eπηρεάζονται οι αλυσίδες τροφοδοσίας στην Κίνα

«Φράκαρε» το λιμάνι της Σαγκάης λόγω lockdown - Eπηρεάζονται οι αλυσίδες τροφοδοσίας στην Κίνα

Το αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε στη Σαγκάη λόγω του κορωνοϊού φράζει σιγά σιγά τις αλυσίδες εφοδιασμού της Κίνας, καθώς οι καθυστερήσεις έπληξαν το πιο πολυσύχναστο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, όπου το προσωπικό είναι μπλεγμένο σε ένα τέλμα ελέγχων.

Ο οικονομικός κόμβος της Κίνας, η Σαγκάη - η έδρα πολυεθνικών εταιρειών και το πιο πολυσύχναστο λιμάνι της - έχει αποκλειστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου για μια εβδομάδα μετά το ξέσπασμα της παραλλαγής της Όμικρον. Αυτό ανάγκασε πολλές εταιρείες να σταματήσουν την παραγωγή και να επιβραδύνουν τα νέα έργα.

Στο λιμάνι της Σαγκάης, η έλλειψη οδηγών και άλλων εργαζομένων σημαίνει ότι η είσοδος και η έξοδος αγαθών καθίσταται όλο και πιο δύσκολη. Οι αποβάθρες λειτουργούν κανονικά με έναν «μονοψήφιο» αριθμό πλοίων που περιμένουν να ελλιμενιστούν, ανακοίνωσε η Shanghai International Port Group.

Η Bettina Schoen-Behanzin, αντιπρόεδρος του τμήματος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της ΕΕ στη Σαγκάη δήλωσε ότι λόγω των περιορισμών για τους οδηγούς φορτηγών το λιμάνι στην ουσία δεν λειτουργεί και οι όγκοι εβδομαδιαίως μειώνονται κατά 40%.

Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το κόστος της στρατηγικής για μηδενικά κρούσματα στην Κίνα θα αυξηθεί και αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση τον στόχο ανάπτυξης του ΑΕΠ του Πεκίνου για το 2022 περίπου 5,5%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top