ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Εξ. Υποθέσεων της ΕΕ ο Ιωάννης Κασουλίδης - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Ουκρανία

Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Εξ. Υποθέσεων της ΕΕ ο Ιωάννης Κασουλίδης - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Ουκρανία

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρεί την Κυριακή για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ, «στο επίκεντρο των συζητήσεων των Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η Παγκόσμια Πύλη καθώς και άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα».

Επίσης, στο πλαίσιο άτυπου γεύματος εργασίας, οι Υπουργοί Εξωτερικών «θα ανταλλάξουν απόψεις στην παρουσία των ομολόγων τους της Νορβηγίας και της Ισλανδίας, με θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «την Τρίτη, 12 Απριλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στην ημερήσια διάταξη του οποίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η συνέχιση του διαλόγου για το Κράτος Δικαίου και η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης».

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας θα ανταλλαγούν απόψεις για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Σημειώνεται ότι «κατά την παρουσία του στο Λουξεμβούργο ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει διμερείς επαφές με ομολόγους του ενώ θα συμμετάσχει σε άτυπο πρόγευμα εργασίας που παραθέτει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Wopke Hoekstra, με προσκεκλημένο τον Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Karim A. A. Khan QC».

Ο Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 13 Απριλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top