Σαρλ Μισέλ: Ανήγγειλε έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 30-31 Μαΐου για Ουκρανία, ενέργεια και άμυνα

Σαρλ Μισέλ: Ανήγγειλε έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 30-31 Μαΐου για Ουκρανία, ενέργεια και άμυνα

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 30 με 31 Μαΐου προανήγγειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σε ανάρτησή του στο Twitter την Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται, στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκονται «άμυνα, ενέργεια και Ουκρανία».

Ο κ. Μισέλ επεσήμανε πως η απόφαση για πραγματοποίηση έκτακτης συνόδου λήφθηκε στο πλαίσιο των όσων συζητήθηκαν στην Σύνοδο στις Βερσαλίες στις 10 με 11 Μαρτίου και στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24 με 25 Μαρτίου.

Η επόμενη επίσημα προγραμματισμένη σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά τον Μάιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 23 με 24 Ιουνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.