Σαρλ Μισέλ: Ανήγγειλε έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 30-31 Μαΐου για Ουκρανία, ενέργεια και άμυνα

Σαρλ Μισέλ: Ανήγγειλε έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 30-31 Μαΐου για Ουκρανία, ενέργεια και άμυνα

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 30 με 31 Μαΐου προανήγγειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σε ανάρτησή του στο Twitter την Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται, στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκονται «άμυνα, ενέργεια και Ουκρανία».

Ο κ. Μισέλ επεσήμανε πως η απόφαση για πραγματοποίηση έκτακτης συνόδου λήφθηκε στο πλαίσιο των όσων συζητήθηκαν στην Σύνοδο στις Βερσαλίες στις 10 με 11 Μαρτίου και στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24 με 25 Μαρτίου.

Η επόμενη επίσημα προγραμματισμένη σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά τον Μάιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 23 με 24 Ιουνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

Το πολιτικό ημερολόγιο μπορεί να γράφει ακόμη 2026, όμως στην Πινδάρου αρκετοί σκέφτονται ήδη το 2028. Και όσο περνά ο χρόνος, τόσο πιο καθαρό γίνεται ότι η μάχη για το Προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν θα είναι μια απλή εσωκομματική διαδικασία, αλλά μια αναμέτρηση που θα επηρεάσει συνολικά την πορεία της παράταξης τα επόμενα χρόνια.