Συνάντηση στο Κίεβο με Ζελένσκι είχε ο Μπόρις Τζόνσον

Συνάντηση στο Κίεβο με Ζελένσκι είχε ο Μπόρις Τζόνσον

Ταξίδι στο Κίεβο πραγματοποίησε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, όπου και συναντήθηκε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το ταξίδι δεν είχε προαναγγελθεί και έγινε γνωστό μέσω φωτογραφίας από τη συνάντηση των δύο ηγετών που ανήρτησε στο Twitter η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνοδευόμενη από τη λέξη «έκπληξη».

Τον περασμένο μήνα είχε αναφερθεί πως ο κ. Τζόνσον είχε ζητήσει από τους συνεργάτες του να εξετάσουν τη δυνατότητα και τη σκοπιμότητα μιας επίσκεψής του στο Κίεβο.

Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι στο Λονδίνο εμφανίζονταν διστακτικοί, ωστόσο έκτοτε οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί από τα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.