Επί τάπητος η αποστολή όπλων από την ΕΕ στην Ουκρανία – Τις αρμόδιες επιτροπές συγκάλεσε ο Μπορέλ

Επί τάπητος η αποστολή όπλων από την ΕΕ στην Ουκρανία – Τις αρμόδιες επιτροπές συγκάλεσε ο Μπορέλ

Κοινή συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ και της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας συνεκάλεσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Κίεβο και μία ημέρα πριν από το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο.

«Έπειτα από συναντήσεις στο Κίεβο με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Ντένις Σμιχάλ εχθές, συνεκάλεσα σήμερα κοινή συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ και της Επιτροπής Πολιτικής & Ασφάλειας για να συζητήσουμε τη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία σε μια στιγμή που αντιμετωπίζει επικείμενες επιθέσεις στο Ντονμπάς και στον Νότο» αναφέρει ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Προσθέτει ότι «ως Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε την αιματοχυσία που προκαλεί η Ρωσία στην Ουκρανία: μέσω διπλωματίας, κυρώσεων, οικονομικής στήριξης και όπλων για την Ουκρανία».

«Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αύριο, θα συζητήσουμε περαιτέρω βήματα με τους Υπουργούς» συμπλήρωσε ο κ. Μπορέλ.
Επικοινωνία Στόλτενμπεργκ – Φον ντερ Λάιεν για την αποστολή της στο Κίεβο

Στο μεταξύ ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία συζήτησαν για την πρόσφατη αποστολή της στο Κίεβο και τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι ενωμένα, με αλληλεγγύη προς τον ουκρανικό λαό» αναφέρει ο κ. Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή του στο τουίτερ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Η αναβολή της επίσκεψης Ολγκίν, η σιωπή του ΟΗΕ και οι χαμηλές πτήσεις της διεθνούς μεσολάβησης

Κυπριακό: Η αναβολή της επίσκεψης Ολγκίν, η σιωπή του ΟΗΕ και οι χαμηλές πτήσεις της διεθνούς μεσολάβησης

Η ξαφνική αναβολή της πολυαναμενόμενης επίσκεψης της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, μόλις 24 ώρες πριν από τις χωριστές της συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, δεν μπορεί – και δεν πρέπει – να διαβαστεί απλώς ως ένα τεχνικό ή προσωπικό ζήτημα. Σε μια τόσο φορτισμένη διπλωματική συγκυρία, κάθε αναβολή, κάθε σιωπή, κάθε "τεχνικό πρόβλημα" παράγει πολιτικά αποτελέσματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE