ΔΙΕΘΝΗ

Κοντά στη σύλληψη του ένοπλου δράστη στο Μπρούκλιν η Αστυνομία της ΝΥ

Κοντά στη σύλληψη του ένοπλου δράστη στο Μπρούκλιν η Αστυνομία της ΝΥ

Πολύ κοντά στη σύλληψη του ένοπλου δράστη που το πρωί της Τρίτης φορώντας αντιασφυξιογόνο μάσκα και γιλέκο εργαζομένου άνοιξε πυρ στον σταθμό του Μετρό στην 36η οδό, στο Sunset Park του Μπρούκλιν.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 8.25 το πρωί, σε ώρα αιχμής και τουλάχιστον 29 άτομα τραυματίστηκαν από τους δέκα πυροβολισμούς που έριξε ο δράστης. Οι πέντε από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης.

Η Αστυνομία αναζητεί τον Frank James, ο οποίος φαίνεται να έχει δύο διευθύνσεις κατοικίας, μια στη Φιλαδέλφεια και μια στο Ουισκόνσιν.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο ένοπλος είχε νοικιάσει ένα φορτηγό στην πόλη της Φιλαδέλφεια. Το κλειδί του φορτηγού βρέθηκε σου σημείο της επίθεσης μαζί με άλλα αντικείμενα του δράστη, συμπεριλαμβανομένου ενός όπλου Glock 9 χιλιοστών, τρεις γεμιστήρες πυρομαχικών, ένα τσεκούρι, πυροτεχνήματα καθώς και ένα υγρό που αρχικά οι αστυνομικοί πίστευαν πως ήταν βενζίνη.

Το φορτηγό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε ένα δρόμο, πέντε τετράγωνα μακριά από το σταθμό Kings Highway απ όπου όπως φαίνεται επιβιβάστηκε ο ένοπλος δράστης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο James είχε αναρτήσει δεκάδες βίντεο στο YouTube, όπου κατηγορούσε Αφροαμερικανές γυναίκες για την βία μεταξύ των Αφροαμερικανών ενώ έκανε και αναφορές στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία λέγοντας πως οι λευκοί είναι γενοκτόνοι.

Ο Τζέιμς Έσιγκ, επικεφαλής ντετέκτιβ του Αστυνομικού Τμήματος σε συνέντευξη Τύπου στο αρχηγείο της Αστυνομίας. “Προσπαθούμε να τον εντοπίσουμε για να προσδιορίσουμε τη σύνδεση του με τους πυροβολισμούς στο Μετρό, αν υπάρχει” δήλωσε.

Οι Αρχές προσφέρουν αμοιβή 50.000 δολαρίων για τη σύλληψη του δράστη.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, η έρευνα παρεμποδίστηκε από το γεγονός ότι τουλάχιστον μια κάμερα ασφαλείας στον σταθμό 36th St, όπου θα μπορούσε να ρίξει φως στην επίθεση, δεν λειτουργούσε. “Υπήρχε μια δυσλειτουργία με το σύστημα της κάμερας στο συγκεκριμένο σταθμό” δήλωσε ο κ. Άνταμς. Ο Άνταμς σε βίντεο που ανήρτησε το βράδυ της Τρίτης μιλώντας για την ένοπλη βία, έκανε λόγο για “εμπόλεμη ζώνη” στον σταθμό του Μετρό όπου έγινε η επίθεση ενώ είπε ότι η ένοπλη βία αποτελεί εθνικό πρόβλημα που η Νέα Υόρκη δεν μπορεί να λύσει μόνη της.

“Δεν θα σταματήσω έως ότου η ειρήνη που μας αξίζει να γίνει πραγματικότητα. Έχετε το λόγο μου ότι ως πρώην αστυνομικός, Νεοϋορκέζος και δήμαρχος σας θα τερματίσουμε την πανδημία και θα συλλάβουμε το άτομο που ευθύνεται για τη σημερινή επίθεση. Δεν θα παραδώσουμε την όλη μας στους λίγους βίαιους”.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top