ΠτΔ και Τατάρ: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για το Κοινό Σχέδιο Δράσης για το Φύλο

ΠτΔ και Τατάρ: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για το Κοινό Σχέδιο Δράσης για το Φύλο

Άρχισε γύρω στις 20:30 της Τετάρτης, στον χώρο του Παλιού Αεροδρομίου Λευκωσίας η εκδήλωση της ΟΥΝΙΦΚΥΠ με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ και του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούρτ.

Στην εκδήλωση παρουσιάζεται το Κοινό Σχέδιο Δράσης για το Φύλο με στόχο την πλήρη, ισότιμη και ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στη διαδικασία διευθέτησης του Κυπριακού.

Στον χώρο το Παλιού Αεροδρομίου έφτασε πρώτος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τον οποίο υποδέχτηκε ο κ. Στιούαρτ και στη συνέχεια ο Τουρκοκύπριους ηγέτης, που έτυχε επίσης υποδοχής από τον Ειδικό Αντιπρόσωπο.

Στη συνάντηση συμμετέχουν οι συμπρόεδροι της Τεχνικής Επιτροπής για την Ισότητα των Φύλων. Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης που συζητείται, στόχος είναι η αύξηση του ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στις συνομιλίες στο 30%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

Εποικοδομητική χαρακτήρισε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, τη σημερινή, πρώτη υπό τη νέα σύνθεση του, σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE