LIKE ONLINE

Βλέπεις στον ύπνο σου ότι τρέχεις; - Τι σημαίνει

Βλέπεις στον ύπνο σου ότι τρέχεις; - Τι σημαίνει

Έχετε συλλάβει τον εαυτό σας να βλέπει συχνά στα όνειρα του πως τρέχει -και ξυπνάτε αγχωμένοι για λόγο που δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρος.

Θα δούμε τι προσπαθεί να σας πει το υποσυνείδητο σας, ανάλογα με το πώς τρέχετε, προς τα ποια κατεύθυνση και πού είναι στραμμένη η προσοχή σας, αφού πρώτα διευκρινίσουμε κάτι άλλο.

Πώς κατασκευάζει ο εγκέφαλος μας 'κόσμους'

Είναι λίγες οι πιθανότητες να έχετε δει όνειρο, με τον εαυτό σας να μιλάει, να διαβάζει ή να τρώει ή να λέει τι ώρα είναι. Όλα συνδέονται με τη μνήμη εργασίας. Ο κόσμος μας είναι κατασκευασμένος από το συνδυασμό όσων 'λαμβάνουν' οι αισθητήρες μας και την εργαζόμενη μνήμη.

Τι είναι η εργαζόμενη μνήμη

Πρόκειται για γνωστικό σύστημα, με περιορισμένη χωρητικότητα που μπορεί να κρατήσει πληροφορίες προσωρινά. Είναι σημαντικό για τη λογική και την καθοδήγηση ως προς τη λήψη αποφάσεων και τη συμπεριφορά μας. Χρησιμοποιείται συχνά ως συνώνυμο της βραχυπρόθεσμης μνήμης, την στιγμή που κάποιοι θεωρητικοί πιστεύουν ότι αυτά είναι δυο διαφορετικά πράγματα: η μνήμη εργασίας επιτρέπει τον χειρισμό της αποθηκευμένης πληροφορίας, ενώ η βραχυπρόθεσμη μνήμη μόνο στη βραχυπρόθεσμη αποθήκευση πληροφοριών.

Κρατήστε πως η μνήμη εργασίας είναι ο λόγος που συγκρατούμε και χειριζόμαστε με επιτυχία στο μυαλό μας, πληροφορίες που λαμβάνουμε. Παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόκτηση της γνώσης και της χρωστάμε το γεγονός πως κάνουμε ό,τι έχουμε προγραμματίσει, λύνουμε προβλήματα, οργανώνουμε πληροφορίες και υλοποιούμε στόχους.

Μπορείτε να την ευχαριστείτε, κάθε φορά που κάνετε μια δουλειά και μετά μια διάσπαση προσοχής (για τον όποιο λόγο) συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι κάναμε, δίχως πρόβλημα. Μπορείτε να τη βρίζετε, κάθε φορά που προσπαθείτε να θυμηθείτε περισσότερα από 9 ψηφία και δεν μπορείτε -βλέπετε η εργαζόμενη μνήμη έχει ένα όριο.

Διαρκώς λαμβάνουμε πληροφορίες από τα μάτια, τα αυτιά, τους μύες και άλλους 'αισθητήρες' και το μυαλό μας 'παντρεύει' όλες τις προσλαμβάνουσες, ώστε να βγάλουν νόημα.

Όταν κοιμόμαστε, δεν δεχόμαστε πληροφορίες από τους 'αισθητήρες'. Ό,τι βλέπουμε στο όνειρο μας είναι 100% κατασκευασμένο από τυχαίες αναμνήσεις και περαστικές σκέψεις. Δεν μπορούμε να διαβάσουμε κάτι στο όνειρο μας, γιατί ο εγκέφαλος μας πρέπει να κατασκευάσει ένα απόσπασμα κειμένου και να το διατηρήσει -μέχρι να τελειώσουμε την ανάγνωση. Για αυτό και δεν βλέπουμε σε οθόνες κινητού τηλεφώνου, στον ύπνο μας -δεν βοηθά και ότι οι περιοχές της γλώσσας 'κοιμούνται', όταν κοιμόμαστε. Ο εγκέφαλος μπορεί να δημιουργήσει σκηνικά, γιατί βασίζονται σε σχήματα και στερεότυπα που υπάρχουν στους πολυαισθητηριακούς νευρικούς χάρτες.

Τη συνέχεια την αναλαμβάνουν τα συναισθήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στον ύπνο μας -όταν το μυαλό μας συνεχίζει να δουλεύει και συνήθως λύνει προβλήματα. Όταν λοιπόν, βλέπετε κάτι που σας φοβίζει, βλέπετε και τον εαυτό σας να τρέχει.

Αλλά γιατί τρέχετε ευθύς εξ αρχής


Φόβος και Άγχος
Όπως αναφέρει το Bustle “εάν τρέχετε επειδή σας κυνηγούν, μπορεί να αντιμετωπίζετε κάποιο υποσυνείδητο άγχος και φόβο στη ζωή σας. Ίσως πρέπει να πάρετε μια σημαντική απόφαση, ίσως οι άνθρωποι βασίζονται σε εσάς για υποστήριξη. Οι πιθανότητες είναι ότι το μυαλό σας έχει κατακλυστεί με τις δυνατότητες και θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στη διάρκεια της ημέρας για να γράψετε ημερολόγιο, να διαλογιστείτε και να ταξινομήσετε τους πιθανούς ενόχους του άγχους σας".

Αποφυγή
“Αν τρέχετε να ξεφύγετε από κάποιον, το μυαλό σας μπορεί να προσπαθεί να σας δείξει πως αποφεύγετε να κάνετε κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσετε -αλλά βρίσκετε διαρκώς δικαιολογίες”

Εμπόδια
“Όταν τρέχετε σε αργή κίνηση ή δυσκολεύεστε να φτάσετε εκεί που πηγαίνετε, μπορεί να σημαίνει ότι βλέπετε ένα σημαντικό εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και αυτό που θέλετε -άτομο ή ό,τι άλλο”.

Ενοχή
“Αν είστε επικεντρωμένοι στο άτομο που σας κυνηγάει, μπορεί να είστε απογοητευμένοι με τον εαυτό σας και τον τρόπο που χειριστήκατε κάτι”.

Αποπροσανατολισμός
“Εάν δεν ξέρετε προς τα πού πηγαίνετε, ενώ τρέχετε ή γιατί πηγαίνετε προς την όποια κατεύθυνση, μπορεί να έχετε εσωτερικές συγκρούσεις σχετικά με το πώς να χειριστείτε κάτι. Ίσως δεν είστε σίγουροι αν πρέπει να εκμεταλλευτείτε μια ευκαιρία εργασίας. Ίσως νιώθετε εγκλωβισμένοι στη σχέση σας. Το πιθανότερο είναι ότι νιώθετε άγχος και απογοήτευση Αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε τη ζωή σας και την κατεύθυνση στην οποία πηγαίνει -τα όνειρά σας θα μπορούσαν να σας δείχνουν τον δρόμο”.

Η απόσταση από το διώκτη -και ποιος είναι αυτός
Το Luciding εξηγεί πως έχει σημασία η απόσταση σας από αυτόν ή αυτό που προσπαθείτε να ξεφύγετε (αν είναι πολύ μακριά, μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να χειριστείτε άμεσα το πρόβλημα), αν κερδίζει έδαφος ο διώκτης σημαίνει ότι πρέπει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας και να χαλαρώσετε, όπως σκέφτεστε τι πραγματικά θέλετε για τη ζωή σας. Αν καταφέρετε να ξεφύγετε, ενδέχεται να σημαίνει πως τυχόν προβλήματα που έχετε θα εξαφανιστούν με την πάροδο του χρόνου.

Αν 'παγώσετε' μπορεί είτε να θέλετε να αναλάβετε την ευθύνη των πράξεων σας ή να καταλάβατε πως πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο.

Αν σας πιάσει αυτός που σας κυνηγάει, σημαίνει ότι τα γεγονότα σας προλαβαίνουν.

Ποιος όμως, σας κυνηγάει;
Αν είναι ένας άνθρωπος μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθείτε να ξεφύγετε από κάτι ή κάποιον (ίσως και μια πτυχή του εαυτού σας που σας φοβίζει). Αν σας κυνηγάει ένα τέρας, μπορεί να σημαίνει ότι μπορείτε να ξεπεράσετε ένα εμπόδιο που σας έχει παρουσιάσει η ζωή.

Αν είναι ένας καθηγητής, σημαίνει ότι αισθάνεστε παγιδευμένοι. Αν τρέχετε να γλιτώσετε από μια καταστροφή (σεισμό, πυρκαγιά κλπ) σημαίνει ότι νιώθετε ανασφάλεια και άγχος. Αν τρέχετε να γλιτώσετε από πόλεμο, σημαίνει ότι βιώνετε έλλειψη ελέγχου (θυμό, ζήλια ή άγχος που επηρεάζουν τον τρόπο που συμπεριφερόσαστε).

Αν βλέπετε άλλους να τρέχουν μακριά από κάτι, χωρίς να είναι φοβισμένοι, μπορεί να σημαίνει πως θέλετε να υλοποιήσετε στόχο που έχετε καιρό και το όνειρο σας δείχνει ότι μπορείτε να τα καταφέρετε.

Πηγή: news247.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top