ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Το δικαίωμα στην άποψη είναι αδιαπραγμάτευτο από την εποχή του Βολταίρου»

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Το δικαίωμα στην άποψη είναι αδιαπραγμάτευτο από την εποχή του Βολταίρου»

Περί διορισμού αξιωματούχων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο λόγος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, αίσθηση προκάλεσε θέση που πήρε ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο διόρισε μεγάλο αριθμό Επιτρόπων, Εφόρων και Αρχών, ουσιαστικά, με βάση το Σύνταγμα, δεν έχει τέτοια εξουσία, την οποίαν ασκεί ο Πρόεδρος.

Το θέμα μεταξύ Γ. Ελεγκτή και Γ. Εισαγγελέα προέκυψε στο πλαίσιο συζήτησης ενώπιον της Βουλής του «περί Σύστασης και Λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς Nόμου του 2022. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με επιστολές του στην υπουργό Δικαιοσύνης και στον Γενικό Εισαγγελέα, παρατήρησε πως αρχικά στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο είχε περιληφθεί πρόνοια ότι ο διορισμός των μελών της Αρχής θα γινόταν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ενώπιον της Βουλής ο Γενικός Ελεγκτής, εξέφρασε προβληματισμό για την πρόνοια αυτή, αφού κατά κανόνα τέτοιοι διορισμοί γίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Εισαγγελέας στην επιστολή του προς την υπουργό Δικαιοσύνης υποδεικνύει, πως: «Υφιστάμενοι νόμοι όπως ο περί Επιτρόπου Διοικήσεως Νόμος και οι περί Υφυπουργείων Νόμοι, εναποθέτουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αρμοδιότητα διορισμού άλλων αξιωματούχων».  

Δείτε την ανάρτηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη για το τι ζήτησε ακριβώς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top