Παραιτήθηκε από τη θέση του διαπραγματευτή για το Κυπριακό ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

Παραιτήθηκε από τη θέση του διαπραγματευτή για το Κυπριακό ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

Παραιτήθηκε από τη θέση του διαπραγματευτή για το Κυπριακό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», την γραπτή παραίτησή του επιβεβαίωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος ανέφερε ότι ο κύριος Μαυρογιάννης θα παραμείνει στη θέση του έως τις 15 Μαΐου. Επιβεβαίωσε επίσης ότι αυτή έγινε δεκτή από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση για αντικατάστασή του πριν από τις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι διαπραγματευτής για το Κυπριακό από τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ διετέλεσε μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας στις συνομιλίες για το Κυπριακό από το 2002 έως το 2008.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Μπορεί η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο να μην συνοδεύτηκε από θεαματικές ανακοινώσεις, άφησε όμως πίσω της ένα πυκνό διπλωματικό παρασκήνιο και μια σειρά από εξελίξεις που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία του Κυπριακού τους επόμενους μήνες. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι ιδέες που κατατέθηκαν και η κινητικότητα που ακολουθεί, δημιουργούν την εικόνα μιας νέας προσπάθειας, η οποία, παρά τις δυσκολίες, επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE