Ευχαριστεί τον Μαυρογιάννη ο ΠτΔ - Προχωρά με Μενέλαο Μενελάου στη θέση του

Ευχαριστεί τον Μαυρογιάννη ο ΠτΔ - Προχωρά με Μενέλαο Μενελάου στη θέση του

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε απαντητική του επιστολή, στην επιστολή παραίτησης του διαπραγματευτή κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, επιθυμεί όπως εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του για την άψογη έντιμη και ειλικρινή συνεργασία που καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταξύ τους συνεργασίας επέδειξε.

Περαιτέρω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην πολύχρονη συνεργασία που είχε με τον κ. Μαυρογιάννη που κοινό στόχο είχε την επανένωση της πατρίδας μας, στη βάση των Ψηφισμάτων και αποφάσεων του Ο.Η.Ε. και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για ένα κράτος λειτουργικό, απαλλαγμένο από αναχρονιστικές εγγυήσεις, που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα αντιμετωπίζει τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι μαζί βιώσαν ελπίδες και απογοητεύσεις που δημιουργούσαν άλλοτε η πρόοδος και άλλοτε οι συχνές υπαναχωρήσεις από τουρκοκυπριακής πλευράς.

Ο Πρόεδρος μεταφέρει, επίσης, τις ευχαριστίες του για τη συμβολή του κ. Μαυρογιάννη στη διαμόρφωση των προτάσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς καθ’ όλη τη διάρκεια των συνομιλιών και ιδιαιτέρως κατά την κρίσιμη σύνοδο του Κραν Μοντανά το 2017.

Ο Πρόεδρος κάνει, επίσης, αναφορά στην ορθή επισήμανση του κ. Μαυρογιάννη όσον αφορά την αδυναμία επιτυχούς έκβασης των συνομιλιών, η οποία οφείλετο στην έλλειψη πολιτικής βούλησης και αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και όχι σε λάθη ή παραλείψεις των Ελληνοκυπρίων, πολύ δε περισσότερο στα όποια τυχόν λάθη από πλευράς του κ. Μαυρογιάννη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε όπως από τη 15η Μαΐου 2022, σε αντικατάσταση του κ. Μαυρογιάννη, διορίσει στη θέση του διαπραγματευτή τον κ. Μενέλαο Μενελάου, στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Μενελάου υπηρέτησε στο παρελθόν ως μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για το Κυπριακό, τόσο επί Προεδρίας του αειμνήστου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου όσο και επί Προεδρίας του αειμνήστου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Στην επερχόμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαλλοκυπριακό Σχολείο στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE