Ανταλλαγή με φιλορώσο Ουκρανό πολιτικό εμφανίστηκαν να ζητούν οι δύο Βρετανοί αιχμάλωτοι των Ρώσων

Ανταλλαγή με φιλορώσο Ουκρανό πολιτικό εμφανίστηκαν να ζητούν οι δύο Βρετανοί αιχμάλωτοι των Ρώσων

Την απελευθέρωσή τους με αντάλλαγμα την απελευθέρωση από το Κίεβο ενός φιλορώσου Ουκρανού πολιτικού ζήτησαν με εμφάνιση στην κρατική ρωσική τηλεόραση το μεσημέρι οι δύο Βρετανοί που έχουν αιχμαλωτιστεί από τους Ρώσους πολεμώντας στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.

Οι οικογένειες των δύο Βρετανών έχουν τονίσει ότι δεν πρόκειται για εθελοντές ή μισθοφόρους, αλλά για μέλη του τακτικού ουκρανικού στρατού και επομένως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης για τους αιχμάλωτους πολέμου.

Οι Έιντεν Άσλιν και Σον Πίνερ παρουσιάστηκαν ξεχωριστά στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24 δεχόμενοι ερωτήσεις από κάποιον άνδρα του οποίου η ταυτότητα δεν προσδιορίστηκε.

Αμφότεροι ζήτησαν από τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να συμβάλει στην απελευθέρωσή τους εξασφαλίζοντας ως αντάλλαγμα την απελευθέρωση του Βίκτορ Μεντβέντσουκ, στενού φίλου του Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος έχει συλληφθεί από τις ουκρανικές αρχές με κατηγορίες περί προδοσίας.

Ο 67χρονος κ. Μεντβέντσουκ εμφανίστηκε δε σε βίντεο της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών ασφαλείας SBU να ζητά την ανταλλαγή του με υπερασπιστές και κατοίκους της Μαριούπολης.

Πηγή 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE