ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το περιεχόμενο του νέου «οικονομικού πρωτοκόλλου» στον τ/κ Τύπο, μνεία στο Βαρώσι

Το περιεχόμενο του νέου «οικονομικού πρωτοκόλλου» στον τ/κ Τύπο, μνεία στο Βαρώσι

Στο περιεχόμενο του «πρωτοκόλλου» Τουρκίας - κατεχομένων αναφέρεται ο τ/κ Τύπος.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) η «Ντιγιαλόγκ» αναφέρεται στο «πρωτόκολλο οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας Τουρκίας-ΤΔΒΚ» για το 2022 που υπογράφηκε την περασμένη βδομάδα προβλέπεται παραχώρηση πόρων για ανοικοδόμηση της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Επικαλούμενη 10 σημαντικά, όπως τα χαρακτηρίζει, άρθρα του «πρωτοκόλλου», η εφημερίδα σημειώνει ότι στόχος στο θέμα του Βαρωσιού είναι να υλοποιήσει γρήγορα τις εργασίες της η «κυβέρνηση» των κατεχομένων και να παρουσιάσει έργα.

Στην περίπτωση του Βαρωσιού προβλέπεται η σύνταξη μιας νέας «μελέτης» για το μέλλον της κλειστής πόλης, η οποία θα παρουσιαστεί από την τ/κ πλευρά.

Τα άρθρα, στα οποία αναφέρεται η εφημερίδα αφορούν ρυθμίσεις για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα, μερική ιδιωτικοποίηση της λεγόμενης αρχής τηλεπικοινωνιών και ανέγερση σύγχρονου δικτύου και υποδομής, εκσυγχρονισμός «λιμένων», αναδιοργάνωση διαύλων επικοινωνίας κατεχομένων-Άγκυρας, ανάπτυξη «βιομηχανικών περιοχών», μέτρα για τουρισμό, ανώτατη εκπαίδευση, «δημόσια έργα», οικονομία, ασφάλιση υγείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top