Απόφαση Υπουργικού για Μιτσερό - Παραχώρηση 6μηνης άδειας για διαχείριση αποβλήτων - Εξετάζεται αδειοδότηση και δεύτερης εταιρείας

Απόφαση Υπουργικού για Μιτσερό - Παραχώρηση 6μηνης άδειας για διαχείριση αποβλήτων - Εξετάζεται αδειοδότηση και δεύτερης εταιρείας

Παραχώρηση εξάμηνης προσωρινής άδειας σε εταιρεία για διαχείριση κτηνοτροφικών και άλλων αποβλήτων στην περιοχή Μιτσερού αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Μάλιστα, σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της ισχύος της προσωρινής πολεοδομικής άδειας διάρκειας μόνο 6 μηνών, διαπιστωθεί η μη τήρηση των συμφωνηθέντων, αυτή θα καταστεί ανενεργή και η αρμόδια αρχή θα αναλάβει τα απαραίτητα μέτρα

«Είναι προτεραιότητα των Υπουργείων Εσωτερικών και Γεωργίας ο στόχος της απάμβλυνσης των επιπτώσεων που προκύπτουν από τη λειτουργία συγκεκριμένης βιομηχανικής μονάδας στην περιοχή», τόνισε ο Νίκος Νουρής.

Υπενθυμίζεται πως σε βάθος χρόνου, αθροιστικά με τα μέτρα που έχει λάβει σήμερα το Υπουργικό, ετοιμάζονται έργα 30 εκατ. με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με τον Κωστα Καδή βρίσκεται ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος, σε προχωρημένο στάδιο, η εξέταση και αίτησης αδειοδότησης και δεύτερης μονάδας διαχείρισης αποβλήτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες  - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές επαφές που «δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει σειρά επαφών για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την προσωπική του απεσταλμένη.

BEST OF TOTHEMAONLINE