Ρουκέτα από τη Γάζα έπληξε πόλη του Νοτίου Ισραήλ

Ρουκέτα από τη Γάζα έπληξε πόλη του Νοτίου Ισραήλ

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Μ. Τετάρτης εκτοξεύθηκε ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας και κατέπεσε στην ισραηλινή πόλη Σντερότ του Νοτίου Ισραήλ.

Το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδερένιος Θόλος» δεν ενεργοποιήθηκε. Η ρουκέτα κατέπεσε σε αυλή μονοκατοικίας και δεν εξερράγη . Δεν προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές ούτε αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Καμία οργάνωση δεν έλαβε την ευθύνη της εκτόξευσης έως και μια ώρα από την πραγματοποίηση της. Ωστόσο, ισραηλινές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι, σύμφωνα με ενδείξεις, την εκτόξευση πραγματοποίησαν πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι από το απόγευμα της Πέμπτης έως και το Σάββατο το βράδυ - οπότε και ολοκληρώνεται η εορταστική περίοδος του Εβραϊκού Πάσχα - θα επιβληθεί το μέτρο του αποκλεισμού των οδικών αξόνων που συνδέουν την ισραηλινή επικράτεια με τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αποφάσισε οι ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις, που αριθμούν περί τα 3.000 άτομα, να παραμείνουν στην ευρύτερη περιοχή της Ιερουσαλήμ καθ’ ολη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας για προληπτικούς λόγους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Εκτοξεύεται» η δημοτικότητα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Στο 41% η θετική αξιολόγηση

«Εκτοξεύεται» η δημοτικότητα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Στο 41% η θετική αξιολόγηση

Σημαντική άνοδο καταγράφει η εικόνα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στην κοινή γνώμη, σύμφωνα με τα διαδοχικά ευρήματα της RAI Consultants για λογαριασμό του Alpha, με τη θετική αξιολόγηση των πολιτών να παρουσιάζει σταθερή και εντυπωσιακή αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι και τον Μάιο του 2026. Σημειώνεται ότι αυτή η μέτρηση έρχεται να επιβεβαιώσει ευρήματα κι άλλων ερευνών (IMR/Καθημερινή) που καταδεικνύουν σημαντική αύξηση αποδοχής και δημοτικότητας Προέδρου Χριστοδουλίδη και Κυβέρνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE