Βεβήλωση αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας - Καταγγελία του Λουκά Φουρλά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Βεβήλωση αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας - Καταγγελία του Λουκά Φουρλά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τη βεβήλωση της ιστορικής Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας κατήγγειλε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Όπως υποδεικνύει ο κ. Φουρλάς, «η ιστορική Αυτοκρατορική Πύλη είναι μία από τις εννέα Πύλες που οδηγούν στην κύρια αίθουσα, έχει ύψος επτά μέτρα και πρόκειται για εξαιρετικής τέχνης ξύλινη δίφυλλη θύρα που περιβάλλεται από μπρούτζινο πλαίσιο και σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε από ξύλα της Κιβωτού του Νώε».

Για να τονίσει προς την ΕΕ ότι «οι εικόνες του βανδαλισμού της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας, μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, προκαλούν αποτροπιασμό και θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς».

Είναι ξεκάθαρο, σημειώνει ο κ. Φουρλάς ότι η μη συλλογική και ισχυρή αντίδραση εκ μέρους της Ευρώπης, αποθρασύνει την Τουρκία. Η βεβήλωση της Πύλης, αυτή τη φορά, αποτελεί ακριβώς απότοκο της έλλειψης μέτρων όταν η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε τζαμί.

«Όσο η αντίδραση δεν είναι ισχυρή όσο θα έπρεπε, κάποιοι θα συνεχίζουν να καταστρέφουν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», επισήμανε ο κ.
Φουρλάς. Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί σε άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες ώστε να καλέσει τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα με στόχο οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να ασκηθεί πίεση για αποκατάσταση των ζημιών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.

BEST OF TOTHEMAONLINE