ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βεβήλωση αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας - Καταγγελία του Λουκά Φουρλά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Βεβήλωση αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας - Καταγγελία του Λουκά Φουρλά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τη βεβήλωση της ιστορικής Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας κατήγγειλε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Όπως υποδεικνύει ο κ. Φουρλάς, «η ιστορική Αυτοκρατορική Πύλη είναι μία από τις εννέα Πύλες που οδηγούν στην κύρια αίθουσα, έχει ύψος επτά μέτρα και πρόκειται για εξαιρετικής τέχνης ξύλινη δίφυλλη θύρα που περιβάλλεται από μπρούτζινο πλαίσιο και σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε από ξύλα της Κιβωτού του Νώε».

Για να τονίσει προς την ΕΕ ότι «οι εικόνες του βανδαλισμού της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας, μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, προκαλούν αποτροπιασμό και θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς».

Είναι ξεκάθαρο, σημειώνει ο κ. Φουρλάς ότι η μη συλλογική και ισχυρή αντίδραση εκ μέρους της Ευρώπης, αποθρασύνει την Τουρκία. Η βεβήλωση της Πύλης, αυτή τη φορά, αποτελεί ακριβώς απότοκο της έλλειψης μέτρων όταν η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε τζαμί.

«Όσο η αντίδραση δεν είναι ισχυρή όσο θα έπρεπε, κάποιοι θα συνεχίζουν να καταστρέφουν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», επισήμανε ο κ.
Φουρλάς. Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί σε άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες ώστε να καλέσει τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα με στόχο οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να ασκηθεί πίεση για αποκατάσταση των ζημιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top