Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής
Την εκτίμηση ότι το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να πραγματοποιηθεί άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, εξέφρασαν σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Απελευθερώνοντας το σημαντικό αυτό πακέτο βοήθειας, ο Αμερικανός πρόεδρος έστειλε το εξής μήνυμα προς τον Ρώσο ομόλογό του: «Δεν θα επιτύχετε ποτέ την κατάληψη και την κυριαρχία στην ουκρανική εποικράτεια».
Την ίδια στιγμή, ο Μπάιντεν παραφράζοντας τα λόγια του 32ου προέδρου των ΗΠΑ, Ρούζβελτ, δήλωσε τα εξής: «μιλήστε ευγενικά και μεταφέρετε ένα αντιαρματικό Javelin.
Στο στρατιωτικό πακέτο στήριξης δεκάδες οβίδες, πυρομαχικά, μη επανδρωμένα αεροσκαφών (drones), βαρέος πυροβολικού με πυροβόλα τύπου Howitzers και πυρομαχικά.
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε επιπλέον οικονομικό πακέτο στήριξης ύψους 500 εκατ. δολαρίων.
Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




