Στρατιωτική βοήθεια-μαμούθ στέλνει ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Στρατιωτική βοήθεια-μαμούθ στέλνει ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και τα ανατολικά να πλήττονται αδιάκοπα από τα ρωσικά πυρά, το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου ανακοίνωσε μεγάλη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο, ύψους 800 εκατ. δολαρίων.

Απελευθερώνοντας το σημαντικό αυτό πακέτο βοήθειας, ο Αμερικανός πρόεδρος έστειλε το εξής μήνυμα προς τον Ρώσο ομόλογό του: «Δεν θα επιτύχετε ποτέ την κατάληψη και την κυριαρχία στην ουκρανική εποικράτεια».

Την ίδια στιγμή, ο Μπάιντεν παραφράζοντας τα λόγια του 32ου προέδρου των ΗΠΑ, Ρούζβελτ, δήλωσε τα εξής: «μιλήστε ευγενικά και μεταφέρετε ένα αντιαρματικό Javelin.

Στο στρατιωτικό πακέτο στήριξης δεκάδες οβίδες, πυρομαχικά, μη επανδρωμένα αεροσκαφών (drones), βαρέος πυροβολικού με πυροβόλα τύπου Howitzers και πυρομαχικά.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε επιπλέον οικονομικό πακέτο στήριξης ύψους 500 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Ανοίγει κύκλο επαφών η Σοφία - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Αννίτα - Στο βάθος οι Προεδρικές

ΕΔΕΚ: Ανοίγει κύκλο επαφών η Σοφία - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Αννίτα - Στο βάθος οι Προεδρικές

Με γρήγορους ρυθμούς επιχειρεί να δώσει το στίγμα της, η νέα μεταβατική Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Σοφία Χριστοδούλου Μακρή, ανοίγοντας από νωρίς έναν κύκλο πολιτικών επαφών, που κάθε άλλο παρά τυχαίος μπορεί να θεωρηθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE