Στρατιωτική βοήθεια-μαμούθ στέλνει ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Στρατιωτική βοήθεια-μαμούθ στέλνει ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και τα ανατολικά να πλήττονται αδιάκοπα από τα ρωσικά πυρά, το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου ανακοίνωσε μεγάλη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο, ύψους 800 εκατ. δολαρίων.

Απελευθερώνοντας το σημαντικό αυτό πακέτο βοήθειας, ο Αμερικανός πρόεδρος έστειλε το εξής μήνυμα προς τον Ρώσο ομόλογό του: «Δεν θα επιτύχετε ποτέ την κατάληψη και την κυριαρχία στην ουκρανική εποικράτεια».

Την ίδια στιγμή, ο Μπάιντεν παραφράζοντας τα λόγια του 32ου προέδρου των ΗΠΑ, Ρούζβελτ, δήλωσε τα εξής: «μιλήστε ευγενικά και μεταφέρετε ένα αντιαρματικό Javelin.

Στο στρατιωτικό πακέτο στήριξης δεκάδες οβίδες, πυρομαχικά, μη επανδρωμένα αεροσκαφών (drones), βαρέος πυροβολικού με πυροβόλα τύπου Howitzers και πυρομαχικά.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε επιπλέον οικονομικό πακέτο στήριξης ύψους 500 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE