Συνάντηση με Τατάρ θα έχει αύριο ο Σουτζιούογλου μετά την παραίτηση της "κυβέρνησης"

Συνάντηση με Τατάρ θα έχει αύριο ο Σουτζιούογλου μετά την παραίτηση της "κυβέρνησης"

Η συνέλευση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας στα κατεχόμενα συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε ομόφωνα να δώσει εξουσιοδότηση στον ηγέτη του κόμματος Φαΐζ Σουτζούογλου να σχηματίσει «κυβέρνηση».

Μετά την συνεδρία, ο Σουτζούογλου είπε ότι θα συναντηθεί αύριο με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ προκειμένου να εξετάσουν τα επόμενα βήματα.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Τατάρ να δεχθεί την παραίτηση της «κυβέρνησης» αντί την απομάκρυνση του Σουνάτ Ατούν από το «υπουργείο δημοσιονομικών», είπε ότι δεν ανέμενε τέτοια απόφαση αλλά την σέβεται. Είπε ότι ο Τατάρ είναι από το ΚΕΕ και θα συνεχίσουν να τον στηρίζουν.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα ότι ο Τατάρ θα δώσει εντολή για σχηματισμό «κυβέρνησης» στο Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, είπε ότι μπορεί να συμβεί, προσθέτοντας ότι η «κυβέρνηση» παραιτήθηκε και ο Τατάρ θα αποφασίσει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα πολιτικά στρατόπεδα μετά την επανεκλογή Αννίτας – Οι συμμαχίες με φόντο τις Προεδρικές του 2028

Νέα πολιτικά στρατόπεδα μετά την επανεκλογή Αννίτας – Οι συμμαχίες με φόντο τις Προεδρικές του 2028

Η επανεκλογή της Αννίτας Δημητρίου στην Προεδρία της Βουλής φαίνεται να διαμορφώνει δύο διακριτά πολιτικά μπλοκ, τα οποία συνεχίζουν την αντιπαράθεσή τους, ενώ παράλληλα επιδιώκουν να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τις συνεργασίες τους ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2028.