Συνάντηση με Τατάρ θα έχει αύριο ο Σουτζιούογλου μετά την παραίτηση της "κυβέρνησης"

Συνάντηση με Τατάρ θα έχει αύριο ο Σουτζιούογλου μετά την παραίτηση της "κυβέρνησης"

Η συνέλευση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας στα κατεχόμενα συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε ομόφωνα να δώσει εξουσιοδότηση στον ηγέτη του κόμματος Φαΐζ Σουτζούογλου να σχηματίσει «κυβέρνηση».

Μετά την συνεδρία, ο Σουτζούογλου είπε ότι θα συναντηθεί αύριο με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ προκειμένου να εξετάσουν τα επόμενα βήματα.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Τατάρ να δεχθεί την παραίτηση της «κυβέρνησης» αντί την απομάκρυνση του Σουνάτ Ατούν από το «υπουργείο δημοσιονομικών», είπε ότι δεν ανέμενε τέτοια απόφαση αλλά την σέβεται. Είπε ότι ο Τατάρ είναι από το ΚΕΕ και θα συνεχίσουν να τον στηρίζουν.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα ότι ο Τατάρ θα δώσει εντολή για σχηματισμό «κυβέρνησης» στο Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, είπε ότι μπορεί να συμβεί, προσθέτοντας ότι η «κυβέρνηση» παραιτήθηκε και ο Τατάρ θα αποφασίσει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

Η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, η διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, καθώς και οι επιπτώσεις των εξελίξεων στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως σε ό,τι αφορά τις τιμές της ενέργειας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της Άτυπης Συνόδου των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και της συνάντησης των «27» με περιφερειακούς ηγέτες στην Κύπρο στις 23 και 24 Απριλίου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

BEST OF TOTHEMAONLINE