Νέο κρούσμα του ιού Εμπολα επιβεβαιώθηκε στο βορειοδυτικό Κονγκό

Νέο κρούσμα του ιού Εμπολα επιβεβαιώθηκε στο βορειοδυτικό Κονγκό

Ενα νέο κρούσμα του ιού Εμπολα επιβεβαιώθηκε στην βορειοδυτική ΛΔ Κονγκό, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Βιοιατρικής Ερευνας, τέσσερις μήνες μετά το τέλος της τελευταίας έξαρσης της νόσου στη χώρα.

Το κρούσμα εντοπίστηκε στην πόλη Μπαντάκα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Εκουατέρ, ανέφερε το ινστιτούτο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε την είδηση.

Στο Κονγκό έχουν σημειωθεί στο παρελθόν 13 ξεσπάσματα του Εμπολα, περιλαμβανομένου ενός την περίοδο 2018-2020 στα ανατολικά που στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους, ο δεύτερος μεγαλύτερος απολογισμός που καταγράφεται από την νόσο.

Κατά το τελευταίο ξέσπασμα, που είχε σημειωθεί και πάλι στα ανατολικά, 11 άνθρωποι μολύνθηκαν στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου και έξι από αυτούς κατέληξαν.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα δεδομένα για τις συντάξεις: Ποιοι κερδίζουν και πόσα θα παίρνουν οι συνταξιούχοι – Οι αυξήσεις σε βάθος πενταετίας και οι νέες εισφορές

Νέα δεδομένα για τις συντάξεις: Ποιοι κερδίζουν και πόσα θα παίρνουν οι συνταξιούχοι – Οι αυξήσεις σε βάθος πενταετίας και οι νέες εισφορές

Άρχισαν τις πράξεις οι πολίτες για το ύψος που θα φτάσουν οι συντάξεις τους, την ώρα που οι κοινωνικοί εταίροι μελετούν λέξη προς λέξη το τροποιητικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha.

BEST OF TOTHEMAONLINE