Νέο κρούσμα του ιού Εμπολα επιβεβαιώθηκε στο βορειοδυτικό Κονγκό

Νέο κρούσμα του ιού Εμπολα επιβεβαιώθηκε στο βορειοδυτικό Κονγκό

Ενα νέο κρούσμα του ιού Εμπολα επιβεβαιώθηκε στην βορειοδυτική ΛΔ Κονγκό, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Βιοιατρικής Ερευνας, τέσσερις μήνες μετά το τέλος της τελευταίας έξαρσης της νόσου στη χώρα.

Το κρούσμα εντοπίστηκε στην πόλη Μπαντάκα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Εκουατέρ, ανέφερε το ινστιτούτο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε την είδηση.

Στο Κονγκό έχουν σημειωθεί στο παρελθόν 13 ξεσπάσματα του Εμπολα, περιλαμβανομένου ενός την περίοδο 2018-2020 στα ανατολικά που στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους, ο δεύτερος μεγαλύτερος απολογισμός που καταγράφεται από την νόσο.

Κατά το τελευταίο ξέσπασμα, που είχε σημειωθεί και πάλι στα ανατολικά, 11 άνθρωποι μολύνθηκαν στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου και έξι από αυτούς κατέληξαν.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Μετά τις χωριστές συναντήσεις της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Μαρία Ανχελα Ολγκίν με τους δύο ηγέτες τη Δευτέρα, η προσοχή στρέφεται τώρα στην επίσκεψη του ΓΓ και στην ευκαιρία που προσφέρει για την υποστήριξη περαιτέρω προόδου στις συνομιλίες, αναφέρουν τα ΗΕ στην Κύπρο σε ανάρτηση στο Χ το απόγευμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE