Νέο κρούσμα του ιού Εμπολα επιβεβαιώθηκε στο βορειοδυτικό Κονγκό

Νέο κρούσμα του ιού Εμπολα επιβεβαιώθηκε στο βορειοδυτικό Κονγκό

Ενα νέο κρούσμα του ιού Εμπολα επιβεβαιώθηκε στην βορειοδυτική ΛΔ Κονγκό, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Βιοιατρικής Ερευνας, τέσσερις μήνες μετά το τέλος της τελευταίας έξαρσης της νόσου στη χώρα.

Το κρούσμα εντοπίστηκε στην πόλη Μπαντάκα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Εκουατέρ, ανέφερε το ινστιτούτο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε την είδηση.

Στο Κονγκό έχουν σημειωθεί στο παρελθόν 13 ξεσπάσματα του Εμπολα, περιλαμβανομένου ενός την περίοδο 2018-2020 στα ανατολικά που στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους, ο δεύτερος μεγαλύτερος απολογισμός που καταγράφεται από την νόσο.

Κατά το τελευταίο ξέσπασμα, που είχε σημειωθεί και πάλι στα ανατολικά, 11 άνθρωποι μολύνθηκαν στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου και έξι από αυτούς κατέληξαν.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα βήματα στο Κυπριακό μετά την ενημέρωση Ολγκίν στον Γκουτέρες - Στο επίκεντρο οι επαφές σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία

Νέα βήματα στο Κυπριακό μετά την ενημέρωση Ολγκίν στον Γκουτέρες - Στο επίκεντρο οι επαφές σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία

Για τα αποτελέσματα των επαφών της σε Λευκωσία, Αθήνα και Άγκυρα, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, η προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE