Πώς να προστατέψετε το ζωάκι σας από την τραυματική εμπειρία των βεγγαλικών

Πώς να προστατέψετε το ζωάκι σας από την τραυματική εμπειρία των βεγγαλικών

Η Ανάσταση μπορεί να είναι μια ημέρα χαράς για τους πιστούς, ωστόσο για τα ζώα, λόγω των πυροτεχνημάτων, είναι μια τραυματική εμπειρία.

Κάθε χρόνο, κατά την Ανάσταση, τα σκυλιά κυρίως -αλλά και γατιά- τρομοκρατούνται και στρεσάρονται από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά, με συνέπεια να γαβγίζουν, να κρύβονται και άλλα να προσπαθούν μανιωδώς να ξεφύγουν.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των σκύλων που χάνονται ή τραυματίζονται ακόμα και θανάσιμα, στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από την απειλή των πυροτεχνημάτων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, από τους κρότους των βεγγαλικών απειλείται και η ευαίσθητη ακοή τόσο των σκύλων όσο και των γατιών.

Η οργάνωση Dogs’ Voice (Η Φωνή των Σκύλων) ανάρτησε μια λίστα πέντε συμβουλές για το βράδυ της Ανάστασης, προκειμένου να προστατευθούν τα ζώα συντροφιάς.

Οι 5 συμβουλές είναι οι εξής:

1) Βάλτε μέσα στο σπίτι το ζωάκι σας. Μην το αφήσετε σε εξωτερικό χώρο, ταράτσα ή αυλή.
2) Κλείστε τα παράθυρα και αφήστε δυνατά την τηλεόραση ή τη μουσική μαζί με ένα φως στο χώρο.
3) Μην αντιδράσετε στην εκδήλωση φόβου, μη φωνάξετε αν γαβγίσει ο σκύλος.
4) Προσπαθήστε να του αποσπάσετε την προσοχή (με λιχουδιές, κάποιο παιχνίδι κ.λπ)
5) Καλό θα είναι να έχετε εκτονώσει το σκύλο σας (π.χ. με μία μεγάλη βόλτα) από πριν, ώστε να είναι κουρασμένος και ήρεμος.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Για διπρόσωπη πολιτική κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κατοχικός ηγέτης. Σε ένα νέο παραλήρημα που φαίνεται ότι συνδέεται με το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για την Τουρκία, ο Τατάρ επικαλείται μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε πει ότι έχουμε το κλειδί, έχουμε τη στρατηγική. Ο Τατάρ διερωτήθηκε ποια πόρτα ανοίγει αυτό το κλειδί, σημειώνοντας ότι αυτό το κλειδί ανοίγει την πόρτα όπου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού έχουν τύχει σφετερισμού και συνεχίζεται η άδικη και παράνομη απομόνωση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE