Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «διακυβέρνησης» στα κατεχόμενα – «Κύριος στόχος η προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων του "τ/κ λαού»

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «διακυβέρνησης» στα κατεχόμενα – «Κύριος στόχος η προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων του "τ/κ λαού»

Ο συνασπισμός των κομμάτων Εθνικής Ενότητας, Δημοκρατικό και Aναγέννησης, στα κατεχόμενα, παρουσίασε το πρόγραμμα "διακυβέρνησης" στη "βουλή". Από τη συνεδρίαση απείχαν οι "βουλευτές" της αντιπολίτευσης. Η συζήτηση επί του προγράμματος θα αρχίσει την Πέμπτη και αναμένεται να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης το ερχόμενο Σάββατο ή την ερχόμενη Κυριακή.

Η ανάγνωση του προγράμματος έγινε από τον "πρωθυπουργό" Φαϊζ Σουτζιούογλου και τους "υπουργούς" παιδείας, εργασίας και γεωργίας.

Σημειώθηκε ότι η "κυβέρνηση" θα λάβει μέτρα που θα αναζωογονήσουν γρήγορα την οικονομία και ότι ο κύριος στόχος είναι η εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για την ευημερία "του λαού της 'τδβκ'". Αναφέρθηκε ότι η οικονομική κρίση επηρέασε βαθιά ακόμη και τις οικονομίες των πιο ισχυρών χωρών του κόσμου, συγκλόνισε επίσης την οικονομία του ψευδοκράτους και ότι στόχος είναι αυτό να σταθεί στα πόδια του.

Στο "πρόγραμμα διακυβέρνησης" αναφέρεται ότι το "πρωτόκολλο" που υπογράφηκε με την Τουρκία αποδεικνύει ότι η Αγκυρα στέκεται στο πλευρό του ψευδοκράτους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Για την "εξωτερική πολιτική" και το Κυπριακό αναφέρεται ότι κύριος στόχος είναι η προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων του "τ/κ λαού". Αναφέρεται επίσης ότι έγιναν πολλές προσπάθειες υπό την αιγίδα των ΗΕ και ότι αυτές απέτυχαν λόγω της "απορριπτικής στάσης της ε/κ πλευράς". Αναφέρεται εξάλλου ότι το 2017 μετά την κατάρρευση στο Κραν Μοντάνα, το έδαφος για λύση ομοσπονδίας έχει εξαφανιστεί.

Αναφορές γίνονται για την αναγνώριση της "κυριαρχίας" των Τ/κ, για έξοδο από την "απομόνωση" και για προστασία των συμφερόντων τους στο θέμα του φυσικού αερίου.

Για τα Βαρώσια αναφέρθηκε ότι θα συνεχιστούν τα βήματα "στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου" και θα λαμβάνονται οι απαραίτητες αποφάσεις για το άνοιγμα των Βαρωσίων σε συνεργασία με την Τουρκία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρουσίασε την πρόταση των έξι σημείων για τη Γάζα στη Σύνοδο MED9 - Συζητήθηκε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

ΠτΔ: Παρουσίασε την πρόταση των έξι σημείων για τη Γάζα στη Σύνοδο MED9 - Συζητήθηκε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Στον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις εργασίες της Συνόδου MED9 που πραγματοποιούνται στη Σλοβενία, προβαίνοντας, παράλληλα, σε παρουσίαση της πρότασης έξι σημείων της Κυπριακής Δημοκρατίας στους πυλώνες της ασφάλειας, της ανθρωπιστικής βοήθειας και της ανοικοδόμησης της Γάζας, στη βάση και του σχεδίου του Προέδρου των ΗΠΑ.

BEST OF TOTHEMAONLINE