Πούτιν: «Απελευθερώθηκε» η Μαριούπολη - «Εγγυόμαστε τη ζωή στους αιχμαλώτους πολέμου»

Πούτιν: «Απελευθερώθηκε» η Μαριούπολη - «Εγγυόμαστε τη ζωή στους αιχμαλώτους πολέμου»

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη 26/4 ότι η Μαριούπολη «απελευθερώθηκε» και ότι δεν διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί, σε αντίθεση με την εκδοχή του Κιέβου για τα γεγονότα.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο Πούτιν είπε στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ότι το Κίεβο θα πρέπει να «αναλάβει την ευθύνη» για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal της Μαριούπολης και να καλέσει τους μαχητές εκεί να καταθέσουν τα όπλα.

«Εγγυόμαστε τη ζωή στους αιχμαλώτους πολέμου, την ιατρική περίθαλψη σύμφωνα με τα διεθνή νομικά πρότυπα», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του για την επικοινωνία Πούτιν -Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.