Οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τους σεισμούς – «Αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο...αντιληπτός και σε Λίβανο, Ισραήλ και Νότια Τουρκία»

Οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τους σεισμούς – «Αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο...αντιληπτός και σε Λίβανο, Ισραήλ και Νότια Τουρκία»

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 και ώρα 22:11 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος σεισμός μεγέθους M=4.7 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στον χερσαίο χώρο, 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Πάφου, στην ευρύτερη περιοχή του Αεροδρομίου Πάφου - Μανδριών, με εστιακό βάθος 20 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο: έντονα αισθητός στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού, και ελαφρά αισθητός στις επαρχίες Λευκωσίας, Κερύνειας, Λάρνακας και Αμμοχώστου. Έγινε επίσης αντιληπτός στον Λίβανο, το Ισραήλ και τη Νότια Τουρκία.

Μετασεισμική ακολουθία βρίσκεται σε εξέλιξη, με έναν αισθητό σεισμό μέχρι στιγμής (ώρα 23:02).

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

Η αναβάθμιση των παραγόντων ισχύος εξυπηρετεί την υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας που δεν είναι άλλη από τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δήλωση μετά τη στρατιωτική παρέλαση, στη Λευκωσία, για την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας. Τόνισε παράλληλα ότι είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας.

BEST OF TOTHEMAONLINE