ΗΕ: Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τα εμπλεκόμενα μέρη στην Κύπρο για να υπάρξει λύση

ΗΕ: Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τα εμπλεκόμενα μέρη στην Κύπρο για να υπάρξει λύση

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τα εμπλεκόμενα μέρη προσπαθώντας να υπάρξει επίλυση του προβλήματος στην Κύπρο, δήλωσε την Τρίτη ο Αναπληρωτή Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ.

Είχε ρωτηθεί για συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τον Τούρκο Πρόεδρο και κατά πόσο ο ΓΓ συζήτησε με τον Πρόεδρο Ερντογάν για να επιστήσει την προσοχή του στο γεγονός ότι η Τουρκία είναι εισβολέας της Κύπρου από το 1974, με 200 χιλιάδες πρόσφυγες, την ώρα που η επίσκεψη του αφορούσε έναν άλλο εισβολέα, τη Ρωσία.

«Δώσαμε μια λεπτομερή ανακοίνωση της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα με τον Πρόεδρο Ερντογάν και θα ήθελα απλώς να σε παραπέμψω στις λεπτομέρειες αυτής της ανακοίνωσης», ανέφερε.

«Όσον αφορά τη θέση μας για την Κύπρο, αυτή είναι γνωστή και, όπως γνωρίζετε, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τα εμπλεκόμενα μέρη, προσπαθώντας να υπάρξει επίλυση του προβλήματος στην Κύπρο. Αυτά είναι όσα θα έπρεπε να πω για αυτό το θέμα» είπε ο κ. Χακ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE