ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πλευρό του Σενέρ Λεβέντ η Ένωση Συντακτών Κύπρου -  Προσφεύγει σε διεθνείς οργανισμούς για την καταδίκη στην Τουρκία

Στο πλευρό του Σενέρ Λεβέντ η Ένωση Συντακτών Κύπρου -  Προσφεύγει σε διεθνείς οργανισμούς για την καταδίκη στην Τουρκία

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) χαρακτηρίζει ως «επιχείρηση φίμωσης» την ποινή φυλάκισης ενός έτους που επιβλήθηκε από τουρκικό δικαστήριο στον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο και Διευθυντή της τ/κ εφημερίδας «Αβρούπα», Σενέρ Λεβέντ.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο Πρόεδρος της ΕΣΚ, Γιώργος Φράγκος αναφέρει ότι έχει γίνει ήδη προσφυγή σε διεθνείς θεσμούς για την υπόθεση του τ/κ δημοσιογράφου και ότι η ΕΣΚ βρίσκεται στο πλευρό του κ. Λεβέντ.

Σύμφωνα με τον κ. Φράγκο, όπως έπραξε στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, έτσι και σήμερα, η ΕΣΚ βρίσκεται στο πλευρό του κ. Λεβέντ.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΚ τονίζει ότι η επιβολή ποινής φυλάκισης ενός έτους από Δικαστήριο της Άγκυρας είναι απόπειρα «καταστρατήγησης της ελευθερίας έκφρασης και της ελευθεροτυπίας». «Σε μια τέτοια περίπτωση η ΕΣΚ δεν έχει διλήμματα και στέκεται στο πλευρό του κ. Λεβέντ», επισημαίνει ο κ. Φράγκος.

Προειδοποιώντας ότι «ελλοχεύει ο κίνδυνος της έκδοσης του κ. Λεβέντ στην Τουρκία», ο κ. Φράγκος επισημαίνει ότι η ΕΣΚ δρομολόγησε σειρά διαβημάτων σε διεθνείς οργανισμούς. Για την υπόθεση του κ. Λεβέντ, η ένωση προσέφυγε στη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Επίσης, ήρθε σε επαφή με την οργάνωση «Δημοσιογράφοι Δίχως Σύνορα» και το γραφείο του ΟΑΣΕ για την ελευθερία του Τύπου.

Ο κ. Φράγκος προσθέτει ότι η ΕΣΚ, όπως έπραξε στο παρελθόν, έτσι και στην υπόθεση του κ. Λεβέντ, βρίσκεται σε επικοινωνία με την τ/κ συντεχνία Τύπου «Basın Sen» και την τ/κ Ένωση Δημοσιογράφων.

Ακόμη, η ΕΣΚ είναι έτοιμη να δώσει το παρών της σε ενδεχομένη κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της «Αβρούπα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top