Η βρετανική κυβέρνηση παρανόμησε μη προστατεύοντας από τον κορωνοϊό τροφίμους οίκων ευγηρίας, αποφάνθηκε δικαστήριο

Η βρετανική κυβέρνηση παρανόμησε μη προστατεύοντας από τον κορωνοϊό τροφίμους οίκων ευγηρίας, αποφάνθηκε δικαστήριο

Παράνομη κρίθηκε από το ανώτερο διοικητικό δικαστήριο του Λονδίνου η αποτυχία της κυβέρνησης Τζόνσον να προστατεύσει από τον κορωνοϊό περισσότερους από 20.000 φιλοξενούμενους σε οίκους ευγηρίας ή δομές για άτομα με ειδικές ανάγκες που πέθαναν από COVID-19 στην Αγγλία και στην Ουαλία.

Η ετυμηγορία βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην πολιτική χορήγησης εξιτηρίου σε ηλικιωμένους από νοσοκομεία, δίχως να έχει προηγηθεί εξέταση Covid, ώστε να μεταφερθούν σε οίκους ευγηρίας και να αποδεσμευτούν κλίνες για ασθενείς κορωνοϊού. Η πολιτική αυτή εφαρμόστηκε στην αρχή της πανδημίας, όταν Υπουργός Υγείας ήταν ο Ματ Χάνκοκ, που είχε δεχθεί εντονότατη κριτική.

Η πρακτική αυτή ήταν «παράνομη», έκρινε το δικαστήριο, διότι δεν λάμβανε υπόψη το ρίσκο για τους ηλικιωμένους και λοιπούς ευάλωτους τροφίμους κοινωνικών δομών από την ασυμπτωματική μετάδοση του ιού.

Την αγωγή κατά της κυβέρνησης είχαν υποβάλει η Δρ Κάθι Γκάρντνερ και η Φέι Χάρις, που έχασαν τους πατέρες τους από κορωνοϊό σε οίκους ευγηρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Τα χρήματα υπάρχουν, φέρτε ώριμα έργα» – Η απάντηση ΠτΔ στις αντιδράσεις για τη Λεμεσό - Τα 3 σχέδια για το κυκλοφοριακό

«Τα χρήματα υπάρχουν, φέρτε ώριμα έργα» – Η απάντηση ΠτΔ στις αντιδράσεις για τη Λεμεσό - Τα 3 σχέδια για το κυκλοφοριακό

Στις επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας και τους ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης της αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE