Αργία Πρωτομαγιάς: Θα κάνουμε τριήμερο ή όχι; - Τι θα συμβεί με τις υπεραγορές

Αργία Πρωτομαγιάς: Θα κάνουμε τριήμερο ή όχι; - Τι θα συμβεί με τις υπεραγορές

Οι υπεραγορές θα παραμείνουν κλειστές την Κυριακή 1η Μαΐου σεβόμενες διαχρονικά τα και στηρίζοντας δικαιώματα των εργαζομένων.

«Πέρσι έγινε εξαίρεση λόγω των ιδιαζουσών καταστάσεων με την πανδημία αλλά και επειδή συνέπιπτε με το Μεγάλο Σάββατο» υπενθύμισε ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών Ανδρέας Χατζηαδάμου.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o κ. Χατζηαδάμου σημείωσε πως δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που να ρυθμίζει τη μεταφορά αργιών όπως συμβαίνει και σε άλλα σύγχρονα κράτη της Ευρώπης και αυτό κάποτε θα πρέπει να αλλάξει και στον τόπο μας.

«Υπάρχουν κάποιες περιοχές οι οποίες βρίσκονται εκτός νομοθεσίας, κυρίως κοινότητες οι οποίες δεν γειτνιάζουν με δημους, όπου οι υπεραγορές αν το επιθυμούν μπορούν να λειτουργήσουν», συμπλήρωσε

Δεν τίθεται θέμα μεταφοράς της αργίας ανέφεραν στο ThemaOnline πηγή από το Υπουργείο Εργασίας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 2 Μαΐου και οι τράπεζες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE