Αργία Πρωτομαγιάς: Θα κάνουμε τριήμερο ή όχι; - Τι θα συμβεί με τις υπεραγορές

Αργία Πρωτομαγιάς: Θα κάνουμε τριήμερο ή όχι; - Τι θα συμβεί με τις υπεραγορές

Οι υπεραγορές θα παραμείνουν κλειστές την Κυριακή 1η Μαΐου σεβόμενες διαχρονικά τα και στηρίζοντας δικαιώματα των εργαζομένων.

«Πέρσι έγινε εξαίρεση λόγω των ιδιαζουσών καταστάσεων με την πανδημία αλλά και επειδή συνέπιπτε με το Μεγάλο Σάββατο» υπενθύμισε ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών Ανδρέας Χατζηαδάμου.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o κ. Χατζηαδάμου σημείωσε πως δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που να ρυθμίζει τη μεταφορά αργιών όπως συμβαίνει και σε άλλα σύγχρονα κράτη της Ευρώπης και αυτό κάποτε θα πρέπει να αλλάξει και στον τόπο μας.

«Υπάρχουν κάποιες περιοχές οι οποίες βρίσκονται εκτός νομοθεσίας, κυρίως κοινότητες οι οποίες δεν γειτνιάζουν με δημους, όπου οι υπεραγορές αν το επιθυμούν μπορούν να λειτουργήσουν», συμπλήρωσε

Δεν τίθεται θέμα μεταφοράς της αργίας ανέφεραν στο ThemaOnline πηγή από το Υπουργείο Εργασίας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 2 Μαΐου και οι τράπεζες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE